2 Mayıs 2024 Perşembe

Ulm'da 'ırkçılığa ve polis şiddetine hayır' eylemi

Ulm'da düzenlenen iki ayrı eylemde George Floyd anıldı, "Irkçılığa ve polis şiddetine hayır" denildi.

Almanya'nın Ulm kentinde iki ayrı eylemde ABD'de siyahi George Floyd'un ırkçı polis tarafından öldürülmesi protesto edildi.

İlk eylem şehir merkezindeki Münsterplatz alanında "Ulmer Netz für eine andere Welt" (Başka Bir Dünya İçin Ulm Ağı) tarafından gerçekleştirildi.

AGİF, ADHF, ATİF, AGEB, AKM, Sol Parti Türkiye, DİDF'in de katıldığı eylemde, kitle diz çökerek 8 dakika 46 saniye saygı duruşunda bulundu. Başka Bir Dünya İçin Ulm Ağı adına konuşan Lothar Heuson "Ulm'un sadece kağıt üzerinde bir enternasyonal şehir olmadığını gösterdiğiniz için teşekkür ederim ederim" dedi. Heuson, eylemin Geoerge Floyd için memleketi Houston'daki cenaze töreniyle aynı saatlerde düzenlendiğine dikkat çekti.

Ulm'de ikinci eylem Neuer Brunnen'de gerçekleştirildi. Gençlik örgütü Rebell tarafından, ABD'deki eylemlerle dayanışma amacı ve George Floyd'u anmak için gerçekleştirildi. Eylem "Irkçılığa ve polis şiddetine karşı" şiarıyla gerçekleştirildi.

Rebell, İnterBündnis, MLPD, AGİF, ADHF, ATİF'in katıldığı eylem büyük ilgi gördü. yapılan konuşmalarda ırkçı ve faşist saldırılar lanetlendi. Eylemde konuan gazeteci Hüseyin Şenol, Ulm polisini eleştirdi. Şenol, Berlin'de ırkçılığa karşı yapılan eylemlerde, polislerin siyahi eylemcilere saldırmasının utanç verici olduğunu ifade etti.