24 Nisan 2024 Çarşamba

Ukrayna'da Donetsk ile Lugansk ateşkes ilan etti

Ukrayna'da yer alan Donetsk ile Lugansk bölgeleri, bu geceden itibaren tam ve süresiz ateşkes ilan edeceklerini açıkladı.

Donetsk ve Lugansk bölgeleri Kiev hükümet güçlerine karşı ilan edecekleri ateşkesin bu gece 00.01'den itibaren başlayacağını duyurdu.

Donetsk güçlerinin başındaki Denis Sinenkov kendisine bağlı milislere "Tüm askerlere, 27 Temmuz 2020 00.01 itibarıyla tabancalar dahil tüm silahların kullanılmasını yasaklıyorum" mesajı gönderdi.

Sinenkov bahsi geçen mesajdaki emrin tüm birliklere iletildiğini belirterek, bağlı komutanların ateşkes euyulup uyulmadığını kontrol edeceklerini açıkladı. Sinenkov açıklamasında "Karşı tarafın milis güçlerimize karşı salgırgan eylemlerde bulunması halinde, bu yönde bir emir alınırsa gereken eylemlere girişmeye hazır olacağız" dedi.

Öte yandan Lugansk milis güçlerinin başındaki Yan Leşenko da benzer şekilde temas bölgelerinde ateşkes uygulayacaklarını söyledi.

Bölgedeki çatışmaların sona erdirilmesi için kurulan temas grubunun Belarus’un başkenti Minsk’te yaptıkları görüşmelerde bölgede ateşkes sağlanması için alınması yeni tedbirler üstünde anlaşmıştı.