25 Nisan 2024 Perşembe

Tutuklanan rapçi Hasel'e destek eyleminde polis aracı yakıldı

16 Şubat'ta tutuklanan rap sanatçısı Pablo Hasel'in serbest bırakılması talebiyle Barcelona kentinde eylem yapıldı. Eylemde en az 10 kişinin gözaltına alındı, bir grup polis aracı ateşe verildi.

İspanya'da hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle 16 Şubat'ta tutuklanan rap sanatçısı Pablo Hasel'in serbest bırakılması talebiyle Barcelona kentinde eylem yapıldı.

Katalonya'da Halk Birliği Adaylığı (CUP) ile sendikalar ve öğrenci derneklerinin sosyal paylaşım sitelerinden yaptığı çağrıyla organize edilen eylemde, en az 10 kişi gözaltına alındı.

Şehir merkezinde yapılan ve yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı yürüyüşte, kitle polis ile çatıştı. Eylemciler bir polis aracını da ateşe verdi.

La Rambla Caddesi ve Katalonya Meydanı'ndaki eyleme polis saldırdı. Saldırıda yaralananlar oldu.

Katalonya'da 12'nci gününü dolduran protestolarda, eylemciler Hasel'in serbest bırakılmasının yanı sıra, Katalonya'da tutuklu bulunan siyasi tutsaklarında serbest bırakılmasını, mevcut çalışma yasasının değiştirilmesini, 2015 yılında yürürlüğe giren ve eylem haklarını kısıtlayan Vatandaş Güvenliğini Koruma Yasası'nın iptalini ve kira fiyatlarının düşürülmesi öngören yeni bir yasal düzenleme yapılmasını talep etti.

Twitterda ve şarkılarında kullandığı bazı ifadelerden dolayı terörizmi yüceltmek, Krala ve devletin kurumlarına hakaretten 9 ay hapis cezası alan Hasel, 16 Şubat'ta tutuklanmıştı.

Hasel, bir davada şahidi tehdit ettiği iddiasıyla hakkındaki başka bir suçlamadan da 2,5 yıl hapis cezası almıştı.