19 Mayıs 2024 Pazar

Tutsaklarla dayanışma örgütü Kızıl Yardım yargılanıyor

Tutsaklarla dayanışma örgütü olan Kızıl Yardım, Anayasa Koruma Örgütü'nün 'şiddet yönelimli' değerlendirmesi nedeniyle Almanya'nın Bremen kentinde yargılanıyor. Örgüte destek için mahkeme önünde çok sayıda antifaşist destek verdi.

Alman istihbarat örgütü olan Anayasa Koruma Örgütü'nün yıllık yayınladığı raporda tutsaklarla dayanışma kurumu olan Kızıl Yardım'ı (Rote Hilfe) 'şiddet yönelimli' olarak değerlendirdi ve takip altında tuttuğunu belirtti.

Anayasa Koruma Örgütü'nün değerlendirmesi nedeniyle Almanya'nın Bremen kentinde yargılanan Kızıl Yardım Örgütü'ne destek için mahkeme önünde eylem yapıldı. Eyleme çok sayıda antifaşist katıldı.

Eylemde Solparti Bremen Sözcüleri Cornelia Barth ile Christoph Spehr birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, "Anayasa Koruma Örgütü'nün yıllardır sol örgütlere karşı politikası yanlış ve kabul edilecek gibi değildir. Şiddet yönelimli kavramlar ile sol örgütler, mekanlar, kampanyalar kriminalize edilmek isteniyor" diye belirtildi.

Kızıl Yardım yaptığı açıklamada, "Kızıl Yardım siyasi nedenlerden dolayı tutuklu veya tutuksuz yargılanan insanları hukuki ve ekonomik olarak destek vermeye çalışan bir örgüttür. Böyle bir destek ise meşru ve yasaldır. İstihbarat örgütünün ve Alman devletinin yaptığı ise demokratik kültüre saldırmaktır. Bizler Bremen hükümetini bu değerlendirmeyi düzeltilmesi için çağrı yapıyoruz" denildi.