19 Nisan 2024 Cuma

Türkiye'ye gönderilmek istenen Mustafa için Avusturya'da eylem

Türkiye'ye geri gönderilmek istenen Mustafa Erdem Şenol için Avrupa Kadın Dayanışması'nın çağrısıyla Avusturya'da, Şenol'un tutulduğu Geri Gönderme Merkezi önünde eylem yapıldı.

Avusturya'nın Tirol eyaletinin başkenti Innsbruck'da yaşayan Mustafa Erdem Şenol'un, Türkiye'ye iade edilmek üzere gözaltına alınması, Avrupa Kadın Dayanışması'nın çağrısıyla yapılan eylemle protesto edildi.

Şenol'un gözetim altında tutulduğu Geri Gönderme Merkezi önünde yapılan eyleme, Türkiye ve Kürdistan'lı Kürt, Alevi göçmenlerinin yanısıra Afganistan ve Çeçenistan'lı mülteciler ile Avusturyalı antifaşistler de katıldı.

Avrupa Kadın Dayanışması adına yapılan konuşmada Mustafa Erdem Şenol'un Türkiye'de hakkında 37 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezası aldığı 4 ayrı davasının olduğu ve  iltica talebinin geçtiğimiz hafta içerisinde reddedildiği, Türkiye'ye iade edilmesi halinde özgürlüğünden mahrum bırakılacağı belirtilerek, iade edilmesini engellemek için mücadelenin büyütülmesi çağrısı yapıldı.

AvEG-Kon adına yapılan konuşmada da, Mustafa Erdem Şenol ile gün içerisinde Geri Gönderme merkezinde yapılan görüşme ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Avukatının geri göndermeye itiraz ettiğini ve Şenol'un yeniden iltica başvusu yaptığı bilgisini paylaşarak iade edilmesini engellemek için eylemlerin ve dayanışmanın büyütülmesi gerektiği ifade edildi.

Ardından 'Mustafa Özgür Bırakılsın' komitesinin hazırladığı bildiri okundu.

Afganistan Mülteciler İnisiyatifi adına yaptığı konuşmada ise iade talebinin reddedilmesi ve geri gönderme uygulamasının insan haklarına aykırı olduğu belirtildi.

AKD, ATİF, AvEG-Kon, SKB, Yeni Kadın, Avusturya Demokratik Kadın Hareketi, ADHF ve Avusturya Alevi Kürtleri Federasyonu'nun katıldığı eylem, sloganlarla sona erdi.