3 Mayıs 2024 Cuma

Türkiye'nin hava saldırıları Kobanê ve Qamışlo'da lanetlendi

Kobanê ve Qamışlo halkı, Türk devletinin Maxmur, Şengal ve Kandil'e yönelik hava saldırılarını lanetlemek için yürüyüş gerçekleştirdi.

Özgür Kadın Meydanı'nda toplanan Kobanê halkı, sloganlarla Barış Meydanı'na yürüdü. Eyleme Kanton yöneticileri, PYD, Kongra Star, Şehit Aileleri Kurumu, TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri de katıldı.

"Kahrolsun işgalcilik", "Kahrolsun faşizm", "Yaşasın Maxmur ve Şengal direnişi" sloganlarının atıldığı eylemde saygı duruşunun ardından PYD Kobane Eşbaşkanı Ahmet Şexo ve Fırat Bölgesi Kadın Hareketi adına Felek Yusif konuşma yaptı.

Konuşmalarda, "Kobanê halkı olarak faşist Türk devletinin saldırılarını kınıyoruz. Türk devletinin işgal politikalarını kınıyoruz. Dört parça Kürdistan'da her zaman işgal saldırılarına karşı direneceğiz. Tüm Kürt halkına ayağa kalkma ve Türk devletinin saldırılarına karşı mücadele etme çağrısı yapıyoruz" denildi.

QAMIŞLO'DA DA PROTESTO EDİLDİ
Türk devletinin Maxmur, Şengal ve Kandil'e yönelik hava saldırıları Qamışlo’da da protesto edildi. TKŞ ve JKŞ üyelerinin de katıldığı yürüyüşte sık sık "Yaşasın Şengal ve Mahmur direnişi" ve "Yaşamak direnmektir" sloganları atıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda, Türk devletinin hava saldırısı lanetlenirken, Maxmur ve Şengal halkıyla dayanışmanın büyütüleceği vurgulandı.