19 Mayıs 2024 Pazar

Türkiye ve desteklediği çetelerin saldırıları Eyn İsa ve köylerinde yoğunlaştı

Türkiye ve desteklediği çetelerin saldırıları son 10 gündür Fırat Bölgesi'ndeki Eyn İsa ilçe merkezi ve çevresine yoğunlaştı. Cizre bölgesinde ise Zirgan beldesine bağlı köyler bombalandı.

Türkiye ve desteklediği çeteler, Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. Saldırılar son 10 günde Fırat Bölgesi'nde bulunan Eyn İsa ilçesinde yoğunlaştı. Cizre bölgesindeki Zirgan beldesine bombardıman gerçekleşti.

Çeteler, Eyn İsa ilçe merkezi ile çevresindeki köyleri son 10 gündür yoğun biçimde bombardımana tabi tutuyor. Sivil can kayıplarının yaşandığı saldırılar ilçenin kuzeyindeki Muelek ve Seyda köylerinde yoğunlaştı. İlçe yakınındaki Eyn İsa Kampı ve M4 uluslararası karayolu da saldırıların hedefi oldu.

Dün akşam saatlerinde tekrar başlayan saldırılar, geç saatlere kadar sürdü. Edinilen bilgiye göre, Türkiye bölgedeki köylere 150'den fazla obüs atışı yaptı.

İlçe üzerinde aidiyeti belli olmayan savaş uçaklarının hareketliliği de yaşandı.

ÇETELER ZİRGAN KÖYLERİNİ DE BOMBALADI
Türkiye ve desteklediği çeteler, Til Temir ile Dirbesiye kentleri arasında bulunan Zirgan beldesini de hedef aldı. Beldeye bağlı Dada Ebdal, Um Hermela, Niwêhat, Bobî köyleri ile Dawidiyê ve Enîq El Hewa köyleri arasındaki bölge bombalandı.