28 Mart 2024 Perşembe

TSK askerleri HTŞ'nin kontrolündeki bölgede fotoğraflandı

Amerikalı gazeteci Lindsey Snell, TSK askerlerinin Libya'da Türkiye'nin resmi olarak "terör örgütü" olarak kabul ettiği Heyet Tahrir el Şam'ın (HTŞ) kontrolündeki bölgede olduklarını gösteren fotoğraflar paylaştı.

Libya'da Halife Hafter öncülüğündeki Libya Ulusal Ordusu ile Fayiz El Serrac'ın liderliğindeki Uluslararası Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler arasında çatışmalar devam ediyor. Türkiye, Meclis'te kabul edilen tezkere ile Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin yanında ülkedeki savaşa katıldı. Türkiye, Suriye'de destek verdiği çeteleri Libya'ya taşıdı.

Yapılan açıklamalarda bu iddialar reddedilse de TSK'ya bağlı askerlerin Türkiye'nin resmi olarak "terör örgütü" olarak kabul ettiği Heyet Tahrir el Şam'ın (HTŞ) kontrolündeki bölgede olduklarını gösteren fotoğraflar ortaya çıktı.

Amerikalı gazeteci Lindsey Snell, Libya'ya gönderilen TSK askerlerinin HTŞ'nin kontrolü altındaki bir bölgede olduğunu gösteren fotoğrafları Twitter adresinden paylaştı.

Snell, direklerde HTŞ bayraklarının asılı olduğu görülen yerde TSK askerlerinin bulunduğu fotoğrafları şu ifadelerle paylaştı: 
"Türk kuvvetleri Jabal Zawiya'daki HTS bayrakları ile tespit edildi. Türkiye HTS'yi terör örgütü ilan etti, ancak bu TSK'nın onlara silah vermesini ve onlarla toprak paylaşmasını engellemedi. Ve elbette, Türkiye HTS teröristlerini Libya'ya (TFSA gruplarının himayesinde) gönderdi."