18 Nisan 2024 Perşembe

Trump: Kısıtlamalar devam ederse daha fazla insanın öleceğine inanıyorum

Koronavirüs pandemisinin yeni merkezinin ABD olması beklenirken, baştan beri hastalığı ciddiye almamakla eleştirilen Başkan Donald Trump, ulusal karantina ilan etmeyi bir kez daha reddederken kısmi kısıtlamaları da kaldırmaktan söz etti.

ABD Başkanı Donald Trump ve koronavirüs (Covid-19) ile Mücadele Görev Gücü üyeleri, Beyaz Saray'dan Fox News kanalının yayınına katılarak uzmanların ve halkın sorularını yanıtladı.

ABD'nin kepenkleri açmış halde 12 Nisan'da Paskalya'ya girmesi için can attığından söz eden Trump, geçen hafta yayımladıkları 15 günlük eylem planlarının yeterli olacağını ve ekonomik önlemleri gelecek hafta gevşetmeyi istediklerini söyleyerek "Ekonomimizi Paskalya Bayramı'na (12 Nisan) kadar eski haline getirebilirsek sevineceğim. İnsanların bir an önce işlerinin başına dönmesine istiyorum" dedi.

Söz konusu eylem planının vadesi dolduğunda yeni yol haritası için gerekli adımları atabileceklerini söyleyen Trump, "Daha önce hiç bu tür önlemler almadık ama şimdi almak zorundaydık. Bu salgın, ülkemiz için çok acı verici ve istikrarı bozucu bir durum" diye ekledi.

Koronavirüsün yayılmasını önlemek için ülkeyi kapatmak zorunda kalmış olmaktan öfke duyduğunu ifade eden Trump, işyerlerine getirilen kapatma, bireylere getirilen sosyal mesafe kurallarını tez zamanda kaldırma arzusunu dışa vurdu.

Trump, "İki hafta veriyorum. Sosyal mesafe uygulayarak işe gidebiliriz" dedi.

Önlemlerin sorunun kendisinden daha beter olmasına izin verilmemesi gerektiğinden söz eden ABD Başkanı, tez zamanda kaldırılmazlarsa kısıtlamaların hastalığın kendisinden daha fazla can alacağına dair inancını dile getirdi.

"Deva dertten daha beter. Bunun devam etmesine izin verirsek çok çok daha fazla insanın öleceğine inanıyorum. İşe geri dönmemiz lazım" diye konuşan Trump, grip ve trafik kazalarının koronavirüsten daha fazla can aldığını görüşünü savundu.

ABD'de her yıl grip nedeniyle on binlerce kişinin yaşamını yitirdiğine işaret eden Trump, "Araba kazalarında da her yıl Covid-19'dan çok daha fazla insan kaybediyoruz. Ama otomobil firmalarına, üretimi durdurma çağrısı yapmıyoruz. Herkes işine dönmeli" dedi.