8 Mayıs 2024 Çarşamba

TKŞ'den koronavirüs açıklaması: Halkımız Özerk Yönetim'in kararlarına uymalı

Kuzey ve Doğu Suriye'yi tehdit eden koronavirüs salgınına ilişkin açıklama yapan Komünist Devrimci Hareket, "Halk sağlığını esas alan demokratik iktidarımız bütün halkımızla birlikte bu tehlikeyi önlemeyi ve üstesinde gelmeyi başaracaktır" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (Tevgera Komûnîst a Şeroşger-TKŞ), dünyada binlerce insanın yaşamını yitirmesine yol açan koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin "Toplumsal sağlığımızı koruyalım devrimimizi savunalım" yazılı açıklama yayınladı.

Sınıflı toplum tarihinde farklı salgın hastalıklar nedeniyle milyonlarca insanın yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, "Sömürünün ve talanın olduğu sistemlerde bu tür nedenlerden dolayı yaşanan kitlesel ölümler ne ilktir ne de sonuncusu olacaktır" denildi.

KORONAVİRÜS ÖLÜMLERİNİN NEDENİ KAPİTALİST SİSTEMDİR
Bugün bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün tesadüfen, kendiliğinden açığa çıkmış bir hastalık ya da virüs türü olmadığına dikkat çekilen açıklamada, "Kapitalist sistemin ve emperyalist tekellerin kar hırsları insanların ve tüm canlıların biyolojilerini, insanlık değerlerini ve maneviyatlarını, ekolojik dengeyi her geçen gün daha fazla tahrip etmiş ve zayıflatmıştır. İşçiler, emekçiler vahşice sömürülmekte, doğa sınırsızca yıkıma uğratılmaktadır. Aşırı üretim ve aşırı tüketim insana ve doğaya ait olan her şeyin doğal yapısını bozmuştur, bozmaya devam etmektedir. Koronavirüs, kapitalizmin ve emperyalist tekellerin bu politikaları sonucu olarak ortaya çıkan birçok hastalıktan biridir. Ölümlerin ve yayılmasının önüne hızla geçilememesinin nedeni de yine bu kapitalist sistem ve onun politikalarıdır" diye vurgulandı.

KAPİTALİSTLERİN ALDIĞI TEDBİRLER KENDİ BEKALARI İÇİNDİR
Kapitalistlerin süreci her zamanki gibi bir fırsata çevirerek işçilere, emekçilere, isyanlara, direnişlere karşı bir silaha dönüştürmeye çalıştığı ifade edilen açıklamada, "Burjuvalar, saraylarına, villalarına, adalarına çekilirken dünya çapında milyonlarca işçi, emekçi yoksul çalışmaya zorlanmakta ve ölüm ile yüz yüze bırakılmaktadırlar. Kapitalist sistemin sağlık politikası yoksulları, yaşlıları, emekçileri ve tüm ezilenleri vuran öldürücü bir silaha dönüşmüştür bugün. Kapitalist devletler, kapitalist işletmelerin, tekelci sermayenin bu süreçte az zararla ve çok karla çıkmasını sağlamak için politikalarını peş peşe açıklıyorlar. Bu politik kararların ve uygulamaların hiçbirisi yoksulların, evsizlerin, kadınların, yaşlıların, işçi ve emekçilerin yararına değildir. Hepsi kendi kapitalist sisteminin bekasını korumak ve tekellere yeni kar alanları açmak içindir" diye belirtildi.

Ölüm üreten bu kapitalist sistem ve onların devletleri sıkıyönetim ve sokağa çıkma yasakları ile halkı eve kapatarak, fabrikaları açık tutup işçileri zorla çalıştırarak politikalarını rahat rahat uygulamak istediği kaydedilen açıklamada, "Çözüm diye sundukları bu uygulamalarıyla milyonlarca yoksulun, evsizin, işçinin ve emekçinin dışarılarda, işyerlerinde, fabrikalarda ölmelerine neden olmaya devam ediyorlar" denildi.

ÖZERK YÖNETİMİN KARARLARINA UYALIM 
Kuzey ve Doğu Özerk Yönetimi altındaki yaşayan halkın da koronavirüs tehdidi altında olduğuna işaret edilen açıklamada, "Özerk Yönetim'in ve DSG'nin hızla aldığı kararlar ve uygulamaya koyduğu tedbirler halkımızın ve ordumuzun sağlığını koruma ve virüsün yayılmasını önleme amaçlıdır. Tüm halkımız bu kararlara uymalı ve bulunduğu her alanda kararların uygulamasını örgütlemelidir" diye çağrı yapıldı.

Komünist Devrimci Hareket açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Sömürgeci Türk devletinin işgaline, IŞİD'in zulmüne, emperyalistlerin ve onlarla işbirliği içinde olanların saldırılarına karşı bir halk olarak nasıl savaştıysak şimdi de kapitalizmin her türlü virüsüne karşı aynı sorumluluk ve ciddiyetle mücadeleyi sürdürme göreviyle karşı karşıyayız. Halk sağlığını esas alan demokratik iktidarımız bütün halkımızla birlikte bu tehlikeyi önlemeyi ve üstesinde gelmeyi başaracaktır.

"Kapitalist devletlerin insanlara çözüm olarak bireysel tedbiri önerdiği yerde halkçı iktidarımız olanakların kolektif paylaşımını ve tehlikeye karşı birlikte mücadeleyi esas alıyor.

"Kuzey ve Doğu Suriye'ye uygulanmakta olan ambargo, özerk yönetimin salgına karşı daha etkili önlem almasını etkiliyor. Bunun sorumluları da kapitalist ve emperyalist devletlerdir."