17 Mayıs 2024 Cuma

TKŞ Qamişlo ve Halepçe'de katledilenleri andı

TKŞ, Qamişlo ve Halepçe katliamlarının yıldönümleri dolayısıyla anma etkinliği gerçekleştirdi, hayatını kaybedenleri andı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri, 12 Mart Qamişlo ve 16 Mart Halepçe katliamlarının yıldönümleri için anma gerçekleştirdi, hayatını kaybedenleri andı.

TKŞ binasında yapılan anma Qamişlo ve Halepçe'de katledilenler anısına saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile başladı.

TKŞ adına yapılan konuşmada, Halepçe ve Qamişlo katliamları hakkında bilgi verildi, o dönemde yaşanan saldırılar ve direnişlere dikkat çekildi. Kürt halkının ulusal özgürlüğü için ayağa kalktığı Halepçe'nin Saddam Hüseyin rejimi tarafından kimyasal silahlar kullanarak saldırıya uğradığı belirtilen konuşmada, o dönemde yaşanan İran-Irak savaşına dikkat çekildi.

BAAS rejiminin Kürtlerin kazanımlarından korkuya kapılarak Qamişlo'da katliam gerçekleştirmek istediği belirtilen konuşmada, Rojava halkının Derik'ten Efrin'e kadar tüm kentlerde ayaklandığı vurgulandı.

Anmada Rojava devrimini savunma ve dört parça Kürdistan'da sömürgeci rejimlere karşı özgürlük mücadelesini büyütme çağrısı yapıldı.