19 Mayıs 2024 Pazar

TKŞ, Kobanê'de yeni yılı kutladı

TKŞ,  Kobanê'de düzenlediği etkinlikle yeni yılı kutladı. Mücadele deneyimleriyle yeni yılda daha güçlü bir direniş sergileneceği vurgulandı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Kobanê'de yeni yılı etkinliği düzenledi.

Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, 2020 yılındaki çalışmalara ilişkin sinevizyon gösterildi. 

Etkinlikte konuşma yapan TKŞ üyesi Necah Kobanê, "Her alanda direnerek, birlikte çalışarak bugüne geldik. Emperyalist ve gerici kuşatmalardan işgal saldırılarına her cephede direnerek kazandık" dedi.

Rojava devriminin abluka ve işgal saldırılarına rağmen direnişle korunduğunu belirten Kobanê, şöyle devam etti: "Devrimin kazanımlarına yönelik saldırılara karşı Kürt ve Arap halkımızın seferberliği ile stratejik ittifakımız testten geçti, güçlendirdiğimizi görmüş olduk. Kadın kazanımlarına yönelik erkek egemen yaklaşımlara ve erkek şiddetine kadın özgürlük direnişi ile karşı koyduk. Her alanda halklarımızın büyük fedakarlığı ve direnişi sayesinde 2020'yi, direniş yılı olarak kazandık. Devrimimizin ilerleyişi sürdü."

2020 yılında elde ettikleri mücadele deneyimlerinin yeni yıla taşıyarak daha güçlü direneceklerini vurgulayan Kobanê, "Devrimimizin toplumsal inşa hızını arttıracağız. Demokratik halkçı devrimimizi sosyalizm yönünde ilerleteceğiz. Yaşamak direnmektir. Mutlaka kazanacağız. Kobanê halklarının yeni yılını kutluyoruz" diye konuştu.

Etkinlik konuşmaların ardından müzik dinletisi ve halaylarla devam etti.