19 Mayıs 2024 Pazar

TKŞ, KDP'nin saldırılarını kınadı: İhanete karşı yaşasın özgürlük direnişi 

TKŞ, KDP'nin Amediyê'de düzenlediği saldırıyı kınadı, devrimcileri, yurtseverleri ve tüm halkları saldırılara karşı çıkmaya çağırdı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), KDP'nin saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Kürdistan tarihinde büyük bir direnişin yazılmadığı bir gün, ay, yıl yoktur. Kürt halkı her zaman dağlara sırtını yaslamış ve varlıklarını işgalcilere ve sömürücülere karşı korumuştur. Bugün hala bu direniş Kürdistan dağlarında büyümeye devam ediyor. Gerillalar, işgalci devletlere karşı, onurlu halkının desteği ile dağlarda ve şehirlerde varlık ve yokluk savaşı vermektedir" denildi.

Ancak bu tarihte onurlu olanlar kadar her zaman hainlerin de olduğunu belirten TKŞ, "Bütün direnişlerde düşmanlarına yol gösterenler de çıkmıştır. Bugün KDP, onca Kürdistan özgürlük şehidi ve gazisinden utanmadan, bütün Kürtlerin gözü önünde Kürt kanı emicisi Erdoğan ile el ele veriyor. Güney Kürdistan onlar için bir Türk istihbarat sahası ve karakol oldu. Sadece bu da değil, Zini Wert, Gabar, Heftenin, Hewlêr bölgelerinde savaş hazırlıkları yaptı. Askerlerini gerillalara saldırmaya gönderdi. Kirli ve karanlık bir anlaşmayla Şengal'i sömürgeci Irak devletine vermek istedi. Bu da yeterli gelmedi, yine Erdoğan'ın politikasını takip ediyor ve ustasının izinden gidip onuru için sokağa çıkan halkına saldırıyor" dedi.

KDP'nin bu politikayla artık Güney Kürdistan'da yaşayan Kürtleri kendi diktatörlüğü altına alamayacağını gördüğüne işaret eden TKŞ, bu nedenle saldırılarını sürdürdüğünü söyledi. KDP'nin dün, gerillalara saldırdığını hatırlatan TKŞ, "Hain KDP'nin Amediyê'de düzenlediği saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz.  KDP'nin izlediği yol Kürt düşmanlarının yoludur" diye vurguladı.

TKŞ, açıklamasında şunlar belirtti: "Kürdistan'ın dört parçasında gönülden ulusal birlik isteyen Kürt halkı, Kürt birliğine büyük bir darbe olan KDP'nin bu duruşunu kabul etmemelidir. Erdoğan ve Esad'ın yolu budur. Kürdistan'daki tüm yurtseverleri, devrimcileri ve demokratları bu ihanete karşı sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Halkımızın her yerde ayağa kalkması ve KDP'yi lanetlemesi gerekiyor. Halkımıza, tüm saldırılara karşı özgürlük savaşçılarıyla yan yana olacağımızın sözünü veriyoruz."