23 Nisan 2024 Salı

TKŞ: Irkçı cinayetlere özsavunma ile cevap verelim

TKŞ, JKŞ ve CKŞ, Floyd'un katledilmesine karşı yaptığı eylemde, "Irkçılığın vatanı yok. Irkçı cinayetlere özsavunma ile cevap verelim" dedi. 

TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri, ABD'de George Floyd'un işkenceyle katledilmesini Ş. Arin Mirkan Meydanında yaptığı açıklama ile protesto etti. 

"Irkçılığın vatanı yok" şiarıyla yapılan eylemde, "Kürdüz, siyahız, insanız", "Irkçı cinayetlere özsavunma ile karşılık verelim" ve "Kahrolsun sömürgecilik, yaşasın devrim" yazılı dövizler taşındı.

Açıklama Kürtçe ve Arapça yapıldı.  Kürtçe açıklamayı okuyan Firyaz Mihammed, gelişmiş ülkelerden geri bıraktırılmış bölgelere kadar kapitalizmin hüküm sürdüğü tüm alanlarda ırkçı ve sömürgeci saldırıların yaşandığını söyledi.

'IRKÇILIĞI TÜRKİYE'DEN ÇOK İYİ TANIYORUZ'
Kapitalistlerin dünya halklarının zenginliklerine el koymak için katliam ve soykırımlar gerçekleştirdiğini belirten Mihammed, "Irkçılığı, en yakın olarak Türkiye'den çok iyi tanıyoruz. Her gün yeni bir ırkçı cinayet işleniyor. Kürtçe türkü söylemekten ya da sırf Kürt olduğu için konuştu diye öldürülüyor gençlerimiz. Kürt kadınları tacize ve tecavüze uğruyor. Topraklarımız yakılıyor, evlerimiz yıkılıyor" diye konuştu. Kürtlerin, Arapların, Rumların, Ermenilerin aşağılandığını dile getiren Mihammed şöyle konuştu: "!Irkçılığın vatanı yoktur. Amerika'da da her gün siyahlar öldürülüyor. Irkçılar, sokakta, okulda, otobüste, iş yerinde siyahlar, Asyalılar, Latinler yani 'beyaz' olmayan Amerikan yurttaşlarını ikinci sınıf insan olarak görüyor." 

'IRKÇILIĞI DEVRİMLE ORTADAN KALDIRACAĞIZ'
Son olarak George Floyd'ın ırkçı bir polis tarafından insanların gözü önünde boğularak öldürüldüğünü hatırlatan Mihammed şöyle devam etti: "Irkçı bir cinayet bu kadar pervasızca, bu kadar zalimce ve vahşice işlendi. Türkiye'den Amerika'ya ve Avrupa'ya kapitalizm ve emperyalizmin ürünü ırkçılık halklarımızın en büyük düşmanıdır. Irkçılığa karşı mücadele sömürgeciliğe ve emperyalist küresel sisteme karşı mücadele ile birleştirilmelidir. İlerici ve emekçi insanlığın başına bela olan ırkçılığı devrimle ortadan kaldıracak ve dünyayı özgürleştireceğiz. Irkçı cinayetlere özsavunma ile cevap verelim."