19 Mayıs 2024 Pazar

TKŞ: Halk özsavunma gücü HPC'lerde örgütlenmelidir

TKŞ, JKŞ ve CKŞ, Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê kentinde Türkiye'nin işgal politikalarına karşı ev toplantıları gerçekleştirdi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) ve Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê kentinde Türkiye'nin işgal politikalarına karşı ev toplantıları gerçekleştirdi.

Kobanê'nin Alişer köyünde TKŞ üyeleri, Türkiye'nin işgal politikalarına karşı Komüngeh'te düzenlenen toplantıya halkın ilgisi yoğundu. Toplantıda TKŞ adına konuşan Erdal Cebo, "Bu savaş bize bütün uluslararası güçlerin devrimimize karşı tek cephede birleştiklerini gösterdi. Bu devrimin tek dostunun, dünya ezilen halkları olduğunu açığa çıkardı. Ayrıca savaş süreci ezilen halklara ve tüm dünya halklarına Kürt ulusal birliği ve halkların kardeşliğinin önemini gösterdi" dedi.

İşgalci Türkiye'nin çeteler eliyle halkları teslim almaya çalıştığını ifade eden Cebo, halkların bu politikaya karşı dikkatli olması gerektiğini söyledi. Cebo "Rojava devrimine yönelik işgal saldırılarına karşı en önemli güç halkın özsavunması yani HPC'lerde örgütlenmesidir" diye belirtti.

JKŞ ve CKŞ'de ev ve kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. BUralarda yapılan konuşmalarda, kadınların ve gençlerin savaş sürecinde yaşadıkları baskılara ve özsavunmanın önemine değinildi.