19 Mayıs 2024 Pazar

TKŞ, Ezîdî halkının Çarşema Sor bayramını kutladı

Komünist Devrimci Hareket, Ezîdî halkının en büyük ve kutsal bayramı olan Çarşema Sor'u kutladı.

Komünist Devrimci Hareket (Tevgera Komûnîst a Şeroşger-TKŞ), Ezîdî halkının 'yeni yıl' olarak kutladığı Çarşema Sor bayramını kutladı.

Ezîdî halkı her yıl 13 Nisan'dan sonraki ilk çarşamba günü ulusal ve dini bayram olan Çarşema Sor'u kutluyor. Ezîdî inancına göre; Çarşema Sor dünyanın yaratılışıdır. Dünya o gün yaratılmıştır. Bu yüzden bayramda yumurtalar kaynatılır ve doğanın renkleriyle süslenir. Bu günde yaratan yeryüzüne bir melek indirir ve bütün kötülükleri temizler. Bu gün Ezîdî halkının en büyük ve kutsal bayramıdır.

TKŞ kutlama mesajında, "Ezîdî halkımız 73 fermana uğramasına rağmen değerlerini korumuş ve bu güne kadar yaşatmıştır. Bu gün bayram ve geleneklerini özgürce, kendi kendilerini yönettikleri bir yönetim altında kendi öz güçlerine dayanarak kutlamaktadırlar. Bu bayramın bütün bölge halkları için güçlü bir birlikteliğe vesile olmasını temenni ediyoruz. Bu tarihi ve kutsal bayram vesilesiyle başta işgalci güçler ve bütün insanlık düşmanlarının bölgeden temizlenmesini diliyoruz. Bu duygularla Çarşema Sor'u başta Ezîdî halkımız olmak üzere bütün bölge halklarına kutluyoruz" diye belirtti.