19 Mayıs 2024 Pazar

TKŞ: Enfal katliamında yaşamını yitirenleri anıyoruz

Enfal katliamında yaşamını yitirenleri anan TKŞ, "14 Nisan Enfal Katliamı Kurbanlarını Anma Günü dolayısıyla katliamda hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, failleri lanetliyoruz. Halklarımızı yeni bir Enfal yaşanmasın diye birlik olmaya ve özsavunmayı geliştirmeye çağırıyoruz" dedi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Enfal katliamının yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaparak katliamda yaşamını yitirenleri andı

Irak'ta BAAS rejimi tarafından 1986 ve 1989 yılları arasında Enfal adıyla Güney Kurdistan'a yönelik soykırım saldırıları başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Bu saldırılarda Kürt halkı bombalandı, toplu katliamlar gerçekleştirildi, Kürtlerin yerleşim yerleri yakılıp yıkıldı, halk göçe zorlandı ve kimyasal silahlarla toplu kıyımlar gerçekleştirildi. 16 Mart 1988'de Halepçe'de kimyasal silahlarla saldırıldı ve Kürt halkına yönelik en büyük soykırım saldırısı gerçekleştirildi. Bu soykırım saldırılarında 200 bin sivil insan hayatını kaybetti, bir milyondan fazla insan göç etmek zorunda kaldı, 4.500 köy yakılıp yıkıldı" diye kaydedildi.

Enfal saldırısıyla Kürlerin tarihleri, kültürleri ve varlıkları yok edilmek istendiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bugün de Saddam'ın yolundan gidenler Kürtlere yönelik imha ve işgal saldırılarıyla bir halkı yok etmek istiyorlar. Bir yandan Rojava'ya yönelik öte yandan da Şengal ve Medya Savunma Alanlarına yönelik yeni bir Enfal saldırıları sürdürüyorlar" denildi.

Kürt halkı Enfal ve Halepçe soykırım saldırılarının ardından kendini küllerinden yeniden yarattığı ifade edilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Rojava'da Saddam'ın zihniyetine sahip çeteler bozguna uğratıldı ve Ortadoğu'nun ışığı olan Rojava devrimi inşa edildi. Halkımız işgal ve imha saldırılarından yine zaferle çıkacak ve soykırımcı zihniyeti yıkacaktır.

"14 Nisan Enfal Katliamı Kurbanlarını Anma Günü dolayısıyla katliamda hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, failleri lanetliyoruz. Halklarımızı yeni bir Enfal yaşanmasın diye birlik olmaya ve özsavunmayı geliştirmeye çağırıyoruz."