27 Nisan 2024 Cumartesi

TKŞ: Efrin direniyor, Rojava direniyor

Türkiye ve desteklediği çetelerinin Efrîn'i işgal etmesinin ikinci yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Komünist Devrimci Hareket, "Efrin'in özgürlüğü Rojava'nın özgürlüğü demektir. Efrin'in kurtuluşu Rojava devriminin zaferi demektir. İşgalciler kovulacak direniş kazanacak" diye belirtti.

Komünist Devrimci Hareket (Tevgera Komûnîst a Şeroşger-TKŞ), Türkiye ve desteklediği çetelerinin Efrîn'i işgal etmesinin ikinci yıldönümü dolayısıyla açıklama yayınladı.

"Efrin direniyor, Rojava direniyor" başlıklı açıklamada TKŞ, "20 Ocak 2018'de başlayan Efrin saldırısı, 18 Mart 2018'de işgale dönüştü. Efrin savunması 56 gün sürdü. Kahraman savaşçılar, fedailer ve direnişçi halk NATO ordusu TSK'ya karşı her köyü, her tepeyi adım adım savundular. Tarihi bir direniş gerçekleşti. Komünist devrimciler, enternasyonaller, Kürt, Arap, Türk savaşçıları birlikte omuz omuza savaştılar, şehit düştüler. Polat Efrin, Avesta Xabur, İlan Dara yoldaşlar feda eylemleriyle destanlaştılar. Dağ, taş, toprak her şeyi ile direndi Efrin" diye kaydetti.

18 Mart 2018'de özgür Efrin'in sömürgecilere esir düştüğü ifade edilen açıklamada şunlar belirtildi:
"Faşist Türk ordusu ve çeteler Efrinimizi işgal ettiler. Türk devletinin amacı daha baştan belliydi, Efrin'i ilhak etmek, topraklarına katmaktı niyeti. İşgal sonrası şehir talan edildi, halkımızın birikmiş her şeyi çalındı, Türkiye'ye kaçırıldı. Zeytin ağaçları, toprak, fabrika, işletme, mülk, para edecek her şey satıldı. İnsanlarımız kaçırıldı, fidye için rehin tutuldu. Kadınlarımız Türk metropollerinde köle pazarlarında satılığa çıkartıldı.

"Sömürgeci faşizm toprağımıza girdi, onurumuzu, özgürlüğümüzü, değerlerimizi ayaklar altına almaya kalkıştı.

"İki yıldır işgal altındaki Efrin'de direniş aralıksız devam etti, ediyor. Çeteler ve Türk işgalcileri her gün bedel ödediler, direnişçilerin intikam eylemlerinden kurtulamadılar. Efrin'in özgürlüğü Rojava'nın özgürlüğü demektir. Efrin'in kurtuluşu Rojava devriminin zaferi demektir. Efrin-Şehba halkı, Kürt ve Arap halklarımız, Serêkaniyê, Girê Spî ve Efrin'e kadar işgal altındaki topraklarını özgürleştirinceye kadar direnmeye devam edecek. İşgalciler kovulacak direniş kazanacak."