24 Nisan 2024 Çarşamba

TKŞ: Efrîn'i mutlaka özgürleştireceğiz

Üç yıl önce Türkiye ve çeteleri tarafından işgal edilen Efrîn'e ilişkin açıklama yapan Devrimci Komünist Hareket, "Efrîn'i mutlaka özgürleştireceğiz" dedi.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ), Efrîn işgalinin 3. yılı dolayısıyla "Efrîn'i mutlaka özgürleştireceğiz" başlıklı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İşgalci Türk Devleti Rusya ve Amerika'dan aldığı icazetle 20 Ocak 2018'de Efrîn'e yönelik işgal saldırılarına başladı. İşgal saldırılarına karşı YPG-YPJ savaşçıları, komünist ve enternasyonal savaşçılar 58 gün süren kahramanca bir direniş sergilediler. Türk Devleti bütün teknik imkanlarına rağmen ilerleyemeyince sivil halka yönelik barbarca katliam saldırılarına girişmeye başladı" denildi.

Türkiye ve çetelerinin Efrîn'i işgal ettiği günden bu yana Kürt halkı üzerindeki soykırımcı saldırılarının devam ettiği vurgulanan açıklamada, "350 bin kişi Türk Devleti ve çetelerinin işgalinden dolayı göç etmek zorunda kaldı. Efrîn'in doğası ve tarihi talan edildi. Yüzlerce kadın tecavüze maruz bırakıldı. Kaçırılan 400 kadından hala haber alınamamakta, yüzlerce kadın işgalcilerin ve çetelerin zindanlarında işkence altında tutulmakta, kadınlar evlilik adı altında zorla kaçırılıp köleleştirilmektedir. Başta Amerika ve Rusya olmak üzere emperyalist devletler de bu saldırılarda Türk devletine destek olmaya devam etmektedirler" diye belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Şüphesiz işgalci Türk Devleti'nin amacı sadece Efrîn değildi. Serêkaniyê ve Girê Spî'nin işgal edilmesi Türk Devleti'nin esas hedeflerini gözler önüne sermektedir. Türk Devleti Efrîn'de yaptıklarını bütün Rojava'da gerçekleştirmek istedi. Türk Devleti ve çeteleri bu gün de Eyn Îsa ve Til Temir'e saldırmaktadır. Devrimimizi esir almak, devrimin değerlerini yok etmek, halkların birliğini yıkıma uğratmak, Kadın Devrimi'ni ortadan kaldırmak istemektedir.

"Bütün Rojava ve Kuzey Suriye halkları olarak Zeynel Seyid Rıza, Tirej Alişer, Özgür Avaroni, Barîn Kobanê, Avesta Xabûr'ların izinden yürüyerek, tarihimize ve tecrübelerimize yaslanarak işgal edilmiş bütün topraklarımızı özgürleştireceğiz. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî halklarının hesabını soracağız. Devrimimize yönelik tehditleri ortadan kaldıracağız. Devrimimizi zafere ulaştıracağız. Bunun için bütün halklarımıza direnişi büyütme çağrısı yapıyoruz."