28 Mart 2024 Perşembe

TKŞ: Efrîn için direnişi büyütelim

Efrîn'in işgal edildiği saldırının yıldönümünde Hesekê'de eylem yapan Rojavalı komünistler, Türk devletinin işlediği insanlık suçlarına dikkat çekti. Mücadele çağrısı yapılan eylemde, "Sömürgeci Türk devleti Rojava devrimimizin tutuşturduğu kıvılcımı söndüremeyecek. Efrîn için direnişi büyütelim" denildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Türk devletine Efrîn'e yönelik işgal saldırısının 4. yıldönümü dolayısıyla Önderlik Bahçesi'nde eylem yaptı. 58 gün süren işgal karşıtı direnişte ölümsüzleşen şehitlerin fotoğraflarını taşıyan TKŞ üyeleri, "Yaşasın Efrîn direnişi" ve "Kahrolsun işgal" sloganları atıldı.

TKŞ adına açıklama yapan Semîr El Elî, Türk devletinin işbirlikçi çeteleriyle birlikte 20 Ocak 2018'de Efrîn Kantonu'na yönelik işgal saldırısı başlattığını hatırlattı. Elî, "Havadan ve karadan yürütülen bu saldırılarda şehirler yıkılıp hastane, okul ve halkımızın yaşam alanları hedef alındı. 869 sivil şehit edilip, 300 binden fazla kişi göç ettirildi. Doğa, kaynak ve tarihi değerlerimiz talan edildi" diye konuştu.

İşgalci saldırısının Rusya ve ABD gibi emperyalist devletlerin onayıyla gerçekleştirildiğine dikkat çeken Elî, "İşgal saldırılarına karşı YPG, YPJ, MLKP güçleri ve yurtsever halklarımız 58 gün süren büyük bir direniş sergiledi" dedi. 58 gün süren direnişin "Çağın Direnişi" olarak kabul edildiğini belirten Elî, Türk devletinin Rojava devrimine yönelik saldırılarının bugün de devam ettiğini vurguladı.

Elî şöyle konuştu: "İşgal edilen bölgelerden Şehba, Minbic, Ayn İsa, Til Temir ve Zirgan'a yönelik saldırılar sürdürülmektedir. Kobanê ve Qamişlo'da halkımız ve öncülerimize yönelik hava saldırıları vahşice devreye konmaktadır." Gerici bölge devletleri ve emperyalist güçlerin devrimi geriletmek amacıyla Türk devletine destek olduğunu dile getiren Elî, "Demokratik, halkçı ve kadın özgürlükçü devrimimizi esir almak, ortadan kaldırmak ve bölge halkları arasındaki ittifakı yıkmak istemektedirler. Bu saldırılarda ENKS gibi çürümüş kişilikler de işbirlikçilik yapmaya devam etmektedirler" şeklinde konuştu.

Devrim güçleri ve yurtsever halkların işgale karşı direnişi sürdürdüğünü dile getiren Elî, "Sömürgeci Türk devleti ve işbirlikçileri Rojava devrimimizin tutuşturduğu kıvılcımı söndüremeyecek. Yurtsever halklarımız, kadınlar ve gençler devrimimizi büyütmeli, her yanı ve her karış toprağımızı bir direniş mevzisine dönüştürmelidir. Efrîn için direnişi büyütelim" şeklinde konuştu.