18 Mayıs 2024 Cumartesi

TKŞ Baran Serhat anısına seminer düzenledi

TKŞ, 23 Mart 2019'da ölümsüzleşen Baran Serhat anısına Hesekê'de seminer düzenledi. Serhat'ın Rojava devrimine katkılarının tartışıldığı seminere onlarca Kürt, Arap, Süryani komünist katıldı.

Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) Hesekê'de 23 Mart 2019'da Türk devleti ve çetelerinin suikastı sonucu ölümsüzleşen Bayram Namaz (Baran Serhat) anısına seminer düzenledi. Seminerin düzenlendiği salona "Rojava devriminin komünist önderi Baran Serhat ölümsüzdür" yazılı pankart asıldı.

Seminere Aydınlar Birliği, PYD, MSD, TEV-DEM, Suriye Sol Parti ve Süryani Meclisi'nden de temsilciler seminere katıldı. Saygı duruşunun ardından başlayan etkinlikte TKŞ adına Fadya Sido konuştu.

SİDO: SERHAT SOSYALİST YURTSEVERLİK ÇİZGİSİNİN YAPICILARINDANDI
Baran Serhat'ın devrimci hayatı ve Rojava devrimine katkılarını anlatan Sido şunları belirtti: "Rojava devrimi yurtseverliği, sosyalizmi, toplumsal kurtuluşu, işçi sınıfı ve ezilenlerin kurtuluşunu amaç ediniyor. Sosyalist yurtseverlik Rojava devrimindeki en önemli eğilimdir. Sosyalist yurtseverlik, dört parça Kürdistan'da komünist çizginin tanımı anlamına gelmektedir."

Komünistlerin, birleşik devrim ve sosyalist bir dünyanın kurulmasında ezilen ulus ve sınıfların birliği için büyük bir rol oynadığını belirten Sido, TKŞ'nin de bu programa bağlı hareket ve mücadele ettiğini vurguladı.

Fadya Sido, Baran Serhat'ın bu çizginin yapıcılarından biri olduğunu kaydetti.

EHMED: ROJAVA DEVRİMİNDEKİ KOMÜNİST ÇİZGİNİN TEMSİLCİSİ
Cizre Bölgesi Aydınlar Birliği adına konuşan Ezher Ehmed, her biri farklı özellik ve özgünlük taşıyan şehitlerin mücadeleye sunduğu katkılara değinerek şunları söyledi: "Baran yoldaşın özgünlüğü komünist bir komutan olmasındaydı. Onun öncülük özellikleri, Rojava ve Kuzey Doğu Suriye'de komutan olmasına yol açtı. Rojava devrimindeki komünist çizginin temsilcisi oldu."

SERHED: ROJAVA'DA SOSYALİZMİ KURMALIYIZ
Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) adına konuşan Destan Serhed, Rojava devriminin demokratik bir düzeye eriştiğini fakat sadece demokrasinin yeterli olmadığı belirtti. Sosyalist devriminin önemine işaret eden Destan Serhed kapitalizmin sömürü düzenine karşı tek seçeneğin sosyalizm olduğunu vurguladı.