19 Nisan 2024 Cuma

Til Temir'de yoğun bombardıman ve hareketlilik yaşanıyor

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Til Temir ve Zirgan çevresindeki köylere yönelik yoğun bombardıman ve askeri sevkiyatlar gerçekleştirdi.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Til Temir ilçesi ve Zirgan beldesi çevresine yoğun askeri sevkiyat gerçekleştirdi. İşgalci çeteler, dün akşam saatlerinde Til Temir cephe hattı boyunca çok sayıda köye bombardıman gerçekleştirdi.

Edinilen bilgilere göre; çeteler cephe hattı boyunca cephane ve lojistik sevkiyatı yaptı. TSK'ya bağlı tank ve panzer gibi ağır silahlar da Til Temir hattı boyunca konuşlandırıldı.

Til Temir'e bağlı Minax, Eziziye, Dawûdiye, Til El Wera, Amiriye, Minacir, Dibse, Mehmudiye ve Erişe köylerinde yoğun askeri hareketlilik yaşandığı gözlenirken, Rihaniyê, Qasimiye, Til Minax, Raşidiye, Lêlan ve Erbain köylerinde bulunan çete sayısı da arttırıldı.

Dün gün boyunca bölgede TSK'ya ait keşif uçakları hareketliliği yaşanmıştı.

KÖYLERE YOĞUN BOMBARDIMAN
İşgalci Türk devleti ve çeteleri, akşam saatlerinde Til Temir'in Dirdara ve Til Şinan köylerine ağır silahlarla saldırdı. Til Temir Askeri Meclisi de işgal saldırılarına karşılık verdi.

Türk devletinin Til Temir kırsalına yönelik yoğun bombardımanı nedeniyle çok sayıda köyden halk yerlerini terk etmek zorunda kaldı.

İşgalci çeteler, Şam hükümet güçlerinin Ebûş ve Um El Kêf köylerindeki noktalarını da bombaladı.

ZİRGAN'DA İŞGALCİ SALDIRILAR
İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Sere Kaniye ile Dirbesiye arasındaki Zirgan cephe hattında da saldırılar gerçekleştirdi. Zirgan'a bağlı Til Werd ve Rebîat köyleri de bombalandı.