9 Mayıs 2024 Perşembe

Til Temir şehitlerini binler sonsuzluğa uğurlandı

İşgalci Türk devletinin Til Temir'e yönelik saldırısında şehit düşen DSG ve YPG ve YPJ komutanları ile savaşçıları Hesekê'de binlerce kişinin katıldığı merasim ile son yolculuklarına uğurlandı.

İşgalci Türk devletinin, Til Temir Askeri Meclis binasına yönelik  saldırısı sonucu şehit düşen DSG, YPG ve YPJ komutanları son yolculuklarına uğurlandı.

Til Temir saldırısında ölümsüzleşen YPJ ve DSG Askeri Konsey üyesi Sosin Birhat, Egid Girkê Legê, Rubar Hesekê ve Seyfullah Ehmed ile Qamişlo yolunda ölümsüzleşen Renas Roj için Hesekê'de bulunan Ş. Dijwar Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Törene DSG, YPG, YPJ, MLKP savaşçıları ile aralarında Şehit Aileleri Kurumu, Özerk Yönetim, PYD, Kongra Star, TKŞ ve JKŞ'nin de olduğu çok sayıda kurum da katıldı.

Şehit cenazeleri şehitlik yolunda binlerce kişi tarafından karşılandı. "Şehit namirin" sloganıyla omuzlarda taşınarak askeri tören alanına götürüldü. Merasim saygı duruşu ve askeri tören ile başladı.

'ŞEHİTLERİMİZİN İDEALLERİNİ ZAFERLE BULUŞTURACAĞIZ'
DSG adına konuşan Arzi Hesen, şehitlerin tüm cephelerde gece gündüz yerlerini alıp, bölge halklarını savundukları belirtti. Arzi Hesen, "Özgürlük ve halkın hakları dışında şahsi hiç bir amaçları, hesaplarının olmadı. Şehitlerimiz halkın özgürlük direnişi kazansın diye canlarını verdi. Ömürlerini ortaya koyup, bu topraklar için kendilerini feda ettiler. Bu yüzden şehit yoldaşlarımıza minnettarız. Onların yollarını, ideallerini ve devrimimizi zaferle buluşturacağız" dedi.

Devrim toprakları için büyük bedeller ödendiğini hatırlatan Arzi Hesen, "Bunun için pişman değiliz. Biz halkımızı göçten, katliamdan, talandan korumaya çalıştık. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz" diye kaydetti.

Son dönemde devrim topraklarını yönelik saldırıların arttığına dikkat çeken Arzi Hesen şunları söyledi: "Bugün üzerimize yönelik saldırı, DAİŞ'in saldırısı değil. Bu saldırının amacı halkların kardeşliği projesini yıkmak için. Demokratik özerklik projesinden vazgeçmemizi istiyorlar. Biz düşmanımızı tanıyoruz, 30 yıldır savaşıyoruz. Arkadaşlarımızı alanları çok iyi tanıyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz, yöntemleri tutmayacak. Teslim olmayacağız. Kararlıyız, ısrarlıyız, iddialıyız."

'TÜRK DEVLETİ DAİŞ'TEN SONRA HAREKETE GEÇTİ'
Cizir Bölgesi Özerk Meclisi Eşbaşkanı Talat Yunis de yaptığı konuşmada, Türk devleti ve çetelerinin katliamcı siyasetinin devam ettiğini belirtti. Yunis şunları vurguladı: "Türk devleti nasıl DAİŞ çeteleriyle bölgeyi işgal etmek ve halkın iradesini yok etmek istediyse, bugün de halkımıza yönelik katliamlar yapıyor. DAİŞ'in gidişinden sonra bütün gücüyle harekete geçti. Halkımıza ve bölgemize yönelik katliamlar siyaseti yürüttü."

İşgal saldırılarına karşı halkın örgütlü gücünün büyütülmesinin önemini vurgulayan Yunis, "Özel savaşla, ihanetle, bölgemizi boşaltma siyasetiyle, demografik değişimle saldırıyorlar. Buna karşı direnerek, kazanımlarımıza, şehitlerimize sahip çıkmalıyız. Özel savaşa karşı örgütlenmeli, birlik olmalıyız" dedi.

Tören konuşmaların ardından şehitlerin ailelerine şehadet vesikaları  verildi. Törenin sonunda Rênas Roj ve Egid Girkê Legê'nin cenazeleri son yolculuğun uğurlanmak üzere Dêrik'e, Sosin Bîrhat'ın cenazesi ise Şehba'ya doğru yola çıkarıldı. Rubar Hesekê ve Seyfullah Ehmed'in cenazeleri de sloganlarla Hesekê Ş. Dijwar Şehitliği'ne defnedildi.