28 Mart 2024 Perşembe

TEV-DEM: Türkiye Efrîn'de insanlık suçu işlemeye devam ediyor

Efrîn işgalinin 3. yılı dolayısıyla açıklama yapan TEV-DEM, Türkiye'nin Efrîn'de işgal suçunun yanı sıra bölge halkına yönelik her türlü insanlık suçu işlemeye devam ettiğini belirtti.

TEV-DEM, Türkiye'nin ve çetelerinin Efrîn'i işgal etmesinin 3. yıl dönümüne ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Efrîn'in uluslararası bir komplo ile işgal edildiğinin vurgulandığı açıklamada, "Türk devleti 72 uçakla Efrîn'e vahşi bir şekilde saldırdı. Türk devleti Suriye'nin toprak bütünlüğünü parçaladı. Yine Türk devleti bölge halkının huzur ve güvenliğini ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Efrîn işgali esnasında tüm uluslararası yasaları ihlal ediyor. Türk devleti bu suçları Misaki Mİlli sınırları projesi çerçevesinde gerçekleştirdi" denildi.

Efrînlilerin 58 gün boyunca Türkiye'nin saldırılarına karşı direndiği belirtilen açıklamada, "Efrîn halkının direnişi bu yüzden 'Çağın Direnişi' olarak isimlendirildi. Türk devleti bölgede soykırım uyguladı. Şimdi de Şehba'ya göç eden Efrînlilere saldırıyor. Şehba'nın etrafı Şam hükümeti tarafından abluka alınırken Türk devleti de bölgeye top atışları gerçekleştiriyor. Uluslararası toplum sessiz kaldıkça Şam hükümeti ve Türk devleti suç işlemeye devam edecek" diye kaydedildi.

TEV-DEM, uluslararası topluma ve insan hakları kuruluşlarına Türkiye'nin suçlarına karşı tutum alma çağrısında bulundu.