28 Nisan 2024 Pazar

TEV-DEM: Türkiye Covid-19 krizini fırsat bilerek Maxmur'a saldırıyor

Türkiye'nin Maxmur Kampı'na yönelik saldırısını kınayan TEV-DEM, Irak ve Federe Kürdistan Hükümeti'nin sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Türkiye'nin Şehit Rustem Cudi (Maxmur) Kampı'na düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye'nin, tüm dünyayı saran Covid-19 krizini Kürtlere karşı savaşta fırsata çevirmeye çalıştığına işaret edilen açıklamada, "Birleşmiş Milletler (BM) koronavirüs salgını ile daha etkin bir mücadele için başta Ortadoğu'da olmak üzere her yerde ateş ilan edilmesini istedi. Fakat gerçek şu ki savaştan daha tehlikeli olan virüs için yapılan bu ateşkes çağrıları, uluslararası güçlerin çıkarlarını korumak için yapılmıştır" denildi.

'HALKLARIN İRADESİNE BU KADAR SALDIRAN BAŞKA BİR DEVLET YOK'
Dünya üzerinde halkların iradesine en çok saldıran devletin Türk devleti olduğu vurgulanan açıklamada, "Türk devleti Kürt, Ermeni, Süryani ve Asuri halklarına karşı soykırım gerçekleştirmiştir. Bu süreçte saldırılarını durdurması için çağrılar yapıldı ancak Türk devleti Irak'taki krizi fırsat bilip KDP'nin desteğini de arkasına alarak Maxmur Kampı'na saldırmıştır. 3 kadının yaşamını yitirdiği bu saldırı karşısında Irak ve Kürdistan Bölgesi hükümetleri sessiz kalmıştır" diye belirtti.

TEV-DEM'DEN ÇAĞRI
TEV-DEM açıklamasının devamında, saldırıları ve bombardımanı kınadı. Açıklamada, "Bağdat ve Hewlêr hükümetlerine, özelikle de Maxmur Kampını abluka altında tutan KDP'ye bir an önce sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunuyoruz. Türk devleti bu abluka ile Maxmur halkını aç ve susuz bırakmak istiyor. Bu insanlar terörist değil sivildir. Fakat Türk devleti mevcut krizi fırsata çevirerek Maxmur halkına saldırmıştır."