25 Nisan 2024 Perşembe

TEV-DEM: Saldırı ve katliamlar son bulana kadar Êzidîlerin yanındayız

TEV-DEM, Şengal katliamının 6. yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, IŞİD'in yarım bıraktığı katliamı Erdoğan'ın tamamlamaya çalıştığına dikkat çekerek, saldırı ve katliamlar son bulana kadar Êzidîlerin yanında olacaklarını belirtti.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), IŞİD çetelerinin 2014 yılında Şengal'de, Êzidî Kürtlere dönük gerçekleştirdiği saldırı ve katliamın 6. yılına ilişkin açıklama yaptı.

TEV-DEM açıklamasında IŞİD çetelerinin Êzidî Kürtlere karşı işlediği insanlık dışı suçları ve Şengal katliamını kınadı. IŞİD çetelerinin saldırı ve katliamla Êzidî Kürtleri, tarihini ve kültürünü yok etmeye çalıştığı ifade edilen açıklamada, halkı göçe zorlayarak bölgenin demografik yapısının da değiştirilmeye çalışıldığı belirtildi.

IŞİD çetelerinin vahşice katliam gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Çeteler, kadın, çocuk ve yaşlı demeden herkesi vahşice katletti. Tarihi yerleri tahrip ettiler. IŞİD çetelerinin Şengal'de yarım bıraktığını bugün işgalci Türk devleti tamamlamaya çalışıyor. Erdoğan, terörist gruplara destek vererek Şengal'e saldırılıyor. Sivilleri katlediyor. Erdoğan sadece Êzidî Kürtleri değil, tüm Kürtleri katlediyor" denildi.

Türkiye ve desteklediği çetelerin katliam ve saldırılarına sessiz kalan uluslararası kamuoyu ve örgütlere tepki gösterilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Saldırılara ve katliamlara karşı direnen ve destansı bir direnişle Şengal'i koruyan YBŞ ve YJŞ savaşçılarını selamlıyoruz. Katliamda yakınlarını, ailelerini kaybeden tüm Êzidîlere başsağlığı diliyor, saldırı ve katliamlar son buluna kadar Êzidî Kürtlerin yanında olduğumuzu belirtiyoruz."