6 Mayıs 2024 Pazartesi

TEV-DEM: KDP gerillaya karşı saldırısıyla kırmızı çizgiyi aştı

KDP'nin HPG gerillalarına dönüık son saldırısını kınayan TEV-DEM, "KDP bu saldırıyla kırmızı çizgiyi aştı ve Kürt mücadelesini tehlike çemberine soktu" dedi.

KDP güçlerinin Xelifan bölgesinde HPG gerillalarına saldırısında 7 gerillanın yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yapan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), KDP'nin saldırısını kınadı.

TEV-DEM açıklamasında "Kürdistan siyasi güçleri ve ulusal güçler KDP'ye birçok uyarı ve çağrıda bulundu. Halk da KDP'nin gerilla güçlerinin konuşlu olduğu Medya Savunma Alanları'na dönük hareketliliği ve politikalarını protesto eylemleri gerçekleştirdi. Birçok kez Kürtler arasındaki savaşın Kürt mücadelesine hizmet etmediği, aksine Kürt sorununu daha da derinleştirdiği ve siyasi, toplumsal bir krize neden olduğunu uyarıları yapıldı. Ancak KDP bütün bu çağrı, uyarı ve protestolara rağmen aynı politikalarında ısrar ediyor" denildi.

KDP'nin saldırılarından yalnızca işgalci Türk devletinin fayda gördüğü vurgulanan açıklamada, "Bu saldırı gerilla güçleri karşısında siyasi ve askeri dengesini kaybeden işgalci Türk devletinin hizmetine giriyor. KDP'nin dün Xelifan'da işgalci Türk devletine karşı Başûrê Kurdistan'da direnen, Kürdistan'ın dört parçasının çocukları ve aynı zamanda yoldaşlarımız olan 7 gerillaya dönük saldırısı halkımızın umutlarını yıktı. KDP bu saldırıyla kırmızı çizgiyi aştı ve Kürt mücadelesini tehlike çemberine soktu" diye vurgulandı.

KDP'nin Kürt halkına ve mücadelesine karşı sorumsuzca politikalarını kınayan TEV-DEM, "Gerilla ve Kürdistan halkının direnişine karşı suç olarak adlandırıyoruz. Kürdistan'daki siyasi güçler ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere bütün Kürdistan'daki halkımız KDP'ye HPG gerillalarına karşı saldırıya ilişkin tutumunu netleştirmeye çağırıyoruz" diye belirtildi.