17 Nisan 2024 Çarşamba

TEV-DEM: İşgalci Türkiye, Suriye ve Irak'tan halkların birliğiyle çıkarılır

Heftanin'e yönelik saldırılar karşısında Irak Hükümeti ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin sessiz tutumuna tepki gösteren TEV-DEM, dünya ve Ortadoğu'daki tüm güçlere seslenerek, Türkiye'ye karşı birlik olunmasını istedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Türkiye'nin Heftanin'e yönelik devam eden işgal saldırıları ve bu saldırılara karşı bölge devletlerinin sessiz kalmasına ilişkin açıklama yaptı. Türkiye'nin Suriye ve Irak topraklarından çıkarılması gerektiğini belirten TEV-DEM, bunun halkların birliğiyle mümkün olabileceğini kaydetti.

Açıklamada "Faşist Türk devleti yüz yıldan fazla bir süredir Ortadoğu halkları olan Kürt, Arap, Süryani, Asuri, Ermeni ve Keldanilere katliam uyguluyor. Fakat özgürlük, demokrasi ve insan hakları çağrısı yapan, ülkelerin egemenlik ve halkların kendi kaderini tayin hakkından dem vuran uluslararası güçler, Türkiye karşısında sessiz kalmaktadır" denildi.

Türkiye'nin aylardır tüm teknolojisi ve silahlı gücüyle Güney Kürdistan'a yönelik soykırım saldırıları gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, "HPG gerillalarının 3 aydır devam eden destansı direnişi sayesinde Kürdistan dağlarında ağır yenilgi alan Türk devleti, çaresizliğini propagandayla gizlemeye çalışıyor. Fakat maalesef Güney Kürdistan yönetimi, Türk devletinin işgal harekatlarına karşı çıkacaklarına destek veriyor. Türk devletinin saldırılarına tepki gösteren gazeteci, aydın, aktivist kim varsa herkesi gözaltına aldı. Türk devletinin sivillere yönelik işlediği suçların açığa çıkarılmaması için topluma her türlü baskıyı yapıyor" diye belirtildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Güney Kürdistan'a yapılan saldırılara ne Irak merkezî hükümeti ne de Güney Kürdistan hükümeti tepki göstermiyor. Türkiye'nin bu saldırıları Irak'ın toprak bütünlüğüne saldırıdır. Kürt halkının Irak'ta kanının dökülmesi Irak hükümetinin sorumluluğundadır. Buna karşın takındıkları tutum ahlaki değildir. Güney hükümeti daha da ileri giderek Türk devletinin saldırılarına gerekçe üretmeye başladı. Kürt halkının topraklarını işgalcilere peşkeş çekiyorlar. Türk devleti Güney Kürdistan'da üsler kurarak Irak topraklarında kalıcı olacağını gösteriyor. Kürtçe propaganda yapan Türk basını da Türkiye'nin işgalini meşru olarak gösteriyor.

"AKP hükümeti Misak-ı Milli adı altında Osmanlı hayallerini gerçekleştirmek istiyor. Efrîn'den Kerkük'e kadar her yerin Türk toprağı olduğunu iddia ediyor. Halep ve Musul'a kadar işgalini genişletmeye çalışıyor. Erdoğan, rüyalar görmektedir. Fakat bizi üzen, buna bir Kürt gücünün destek vermesidir.

"Halkların birliği sayesinde Türk devleti, Suriye ve Irak'ın tamamından çıkarılabilir. Medya Savunma Alanlarındaki büyük direniş mutlaka bu saldırıları yenecektir. Özgürlükçü tüm güçlere çağrımız onuru, özgürlüğü ve demokratik değerleri için direnmeye devam etmesidir.

"Kuzey, Güney, Rojava ve Rojhilat'ta yaşayan tüm güçler dünyadaki terörizmi destekleyen Erdoğan'a ve faşizmine karşı birlik olmalıdır."