19 Nisan 2024 Cuma

TEV-DEM: Her saldırıya kalkan olacağız

Türk devletinin 'güvenli bölgelerinin' çetelerin çatıştığı alanlar haline getirildiğine dikkat çeken TEV-DEM, "Toprağımıza yönelik her saldırıya kalkan olacağız" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Türk devletinin Rojava- Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük saldırı ve işgal tehditlerine karşı açıklama yaptı.

Qamişlo'daki Heysem Kico Stadı'nda yapılan açıklamada TEV-DEM Kadın Bürosu üyesi Zeyneb Hesen açıklamayı Arapça okurken, Cizre Bölgesi Aydınlar Birliği Eşbaşkanı Kurdiyar Dirêî ise Kürtçe okudu.

TC'NİN AMACI: İŞGAL, DEMOGRAFİK DEĞİŞİM, SOYKIRIM…
Rojava halklarına yönelik saldırılar karşısında başta BM olmak üzere uluslararası örgütler ve emperyalist devletlerin Erdoğan'a destek verdiği belirtilen açıklamada, "Türk devletinin amacı işgal, sömürge, demografik değişim, kültürümüzü ve varlığımızı yok etmektir. Türk devletinin Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî ve diğer bölgelerde yürüttüğü siyaseti ortadadır" denildi.

Türk devletinin Rojava'ya yönelik tehdit ve açıklamalarının halka yönelik katliam ve göç ettirme politikası üzerine oturduğu kaydedilen açıklamada, "Kaç çocuk Türk devletinin uçakları ve yasaklı kimyasal silah saldırılarının kurbanı olacak? Faşist Türk devleti Girê Spî, Efrîn ve Serêkanîyê'de halkımıza dönük kirli savaşında uluslararası toplumun kuşku uyandıran sessizliğinin eşliğinde kimyasal silah kullandı" bilgilerine yer verildi.

SİHA saldırılarına da değinilen açıklamada, "Uluslararası topluma, garantör devletlere, BM'nin insani, hukuki, kadın ve çocuk haklarıyla ilgili örgütlerine, AB ve bütün siyasi, ulusal ve demokratik güçlere işgalci Türk devletinin bölge halkımızın iradesine ve ahlaki değerlerine yönelik tehditlerine karşı ciddi bir tutum göstermesi çağrısı yapıyoruz.

"Bize savaş dayatılması durumunda ahlaki ve kültürel değerlerimiz, tarihi mirasımızı korumak için canlı kalkan olup direneceğiz. Türk devletinin toprağımıza yönelik işgaline karşı devrimci halk savaşı temelinde güçlü kalkan olacağız" denildi.