6 Mayıs 2024 Pazartesi

Taliban Pencşir vilayetini tamamiyle ele geçirdiğini duyurdu

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Pencşir'de Halk Direniş Cephesi'nin yenilgiye uğratıldığını ve Pençşir vilayetinin kendi kontrolleri altına geçtiğini açıkladı.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Düşmanın son yuvası Pencşir vilayeti de tamamen fethedilmiştir" ifadesini kullandı.

Mücahid, yayınladığı yazılı metinde Pencşir'in ele geçirilmesiyle ülke genelinde savaşın tamamen sona erdiğini kaydetti.

AP ajansı da, görgü tanıklarının Pencşir'in sekiz ilçe ve kasabasının binlerce militanın saldırısıyla ele geçirildiğini söylediğini aktardı.

Günlerdir kuşatma altında olan Pencşir'de Taliban'a karşı direnen güçlerin lideri Ahmet Şah Mesud'un oğlu Ahmed Mesud'dan ise henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

Ancak Ulusal Direniş Güçleri adına açıklama yapan grubun sözcülerinden Ali Maisam Nazari, Taliban'ın iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Nazari Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Saldırgan düşmanın Pencşir'i ele geçirdiği yönündeki iddiası doğru değil. Ulusal Direniş Güçleri önceden kurulan kamplarda bulunuyor ve dün geceden bu yana çeşitli noktalarda savaş devam ediyor" dedi.