18 Mayıs 2024 Cumartesi

Sudan darbe güçleri bir kişiyi katletti

Sudan'ın birçok kentinde bugün yine halk sokaklara çıktı. Nyala'da öğrencilerin eylemine saldıran darbe güçleri bir kişiyi katletti.

Sudan halkı bugün yine askeri darbe iktidarının yıkılması ve yerine sivil halk iktidarının kurulması, hukuksuzca tutuklu bulunan devrimcilerin serbest bırakılması için eylem yaptı.

Hartum, Nyala, Atbara, Kosti ve Damazin başta olmak üzere ondan fazla kentte eylemler gerçekleşti. Sudanlı lise öğrencilerinin askeri darbe ve fahiş fiyatlara karşı eylemleri de dördüncü gününde devam ediyor.

Darbe güçleri öğrencilerin Nyala'da ki eylemine saldırdı. Darba güçleri ile öğrenciler arasında saatlerce süren çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda bir kişi askerler tarafından katledildi.

Hartum'da 14 Martta gerçekleşen eylemler de 18 yaşında genç bir kadın darbe güçlerince tecavüze uğramıştı. Bugün Sudanlı bir doktorun yaptığı açıklamaya göre aynı gün yaşları 18'den küçük 3 kız çocuğu daha darbe güçlerince tecavüze uğradı. Çocukların isimleri ve kişisel bilgilerini medyaya paylaşmadı.

Ayrıca Sudan'da son günlerde darbe güçleri biri kadın üç kişiyi kaçırdı. Kaçırılanlardan günlerdir haber alınamıyor.

Sudan Direniş Komiteleri yarın saat 13:00'a eylem çağrısı yaptı.