26 Nisan 2024 Cuma

Stuttgart'ta devrim şehitleri anıldı

Stuttgart'ta, Kasım Ayı dolayısıyla RAF militanları  Andreas Baader, Gudrun Ensslin, Jan Carl Raspe'nin mezarlarının başında anıldı. Ayrıca, kentte devrim şehitlerinin anısına bir çok yere afişler de asıldı.

Almanyan'ın Stuttgart kentinde devrim ve sosyalizm şehitleri anıldı.Kasım Ayı dolayısıyla Alman RAF (Kızıl Ordu Fraksiyonu) militanları Andreas Baader, Gudrun Ensslin, Jan Carl Raspe'nin mezarlarının başında anıldı.

'UMUDU BÜYÜTELİM'
Saygı duruşunun ardından MLKP adanı yapılan konuşmada, 1970'lerde verilen devrimci mücadelenin değişik ülkelerde de olsa benzerlik taşıdığı belirtilerek, "Tıpkı Deniz, Mahir, İbo'lar gibi, bu üç Alman devrimcinin tarihleri gibi" denildi.

Kapitalist emperyalist sisteme karşı mücadelenin büyük bir kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan MLKP temsilcisi, "Bugün Kasım'ın çağrısı, kararlılığımızı bileme, öne çıkma ile yanıtlanmalıdır. İdeolojik, örgütsel tasfiyeciliğe, yılgınlık ve umutsuzluğa kaşı mücadele edilmelidir. Dünyanın birçok ülkesinde halklar ayakta ve işçi sınıfı, ezilenler kapitalist barbarlığa karşı öfke yüklü. Umudu büyütelim" dedi.

MLKP temsilcisi, "ölümsüzlerimizin ideallerine bağlılık, mücadele bayraklarını  yere düşürmemekten geçer" diyerek sözlerini tamamladı.

Stuttgart'ta devrim şehitlerinin anısına afişler de asıldı. Marienplatz ve Zuffenhausen bölgelerinde "Bayram Namaz ve devrim şehitleri ölümsüzdür", "İvana Hoffmann mücadelemizde yaşıyor" ve KBDH imzalı "Kadın özgürlük savaşçıları ölümsüzdür", ile HBDH imzalı "Birleşik devrim şehitleri ölümsüzdür" yazılı afişler bir çok yere asıldı.