7 Mayıs 2024 Salı

Stuttgart'ta 10 Eylül kutlaması

MLKP'nin 27. yılı Stuttgart'ta yapılan etkinlikte kutlandı.

Almanya'nın Stuttgart kentinde MLKP'nin kuruluşunun 27. yılı kutlandı. Kutlama devrimci mücadelede ölümsüzleşenler anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

MLKP'nin mücadele tarihinden kesitlerin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ile devam eden kutlamada MLKP adına konuşma yapıldı. Konuşmada, Paramaz'lardan TKP'ye devrimci ve komünist mirası üstlenerek kurulan MLKP'nin varlık hakkını faşist sömürgeci devletin en ağır saldırıları altında savaşarak kazandığı vurgulandı.

Konuşmada, faşist şeflik rejiminin 2015'te başlattığı "çöktürme" planıyla devreye soktuğu ideolojik ve politik tasfiye kuşatmasının yarıldığı, can feda bir direnişin sürdüğü belirtildi.

MLKP temsilcisi, 'faşizmi yıkma özgürlüğü kazanma' hamlesinin birleşik mücadele ve cepheleşme ile kazanılacağını, süren direnişin Avrupa'dan da sürdürülmesi ve yükseltilmesi, bunun için MLKP'nin direniş çağrısına özveri ve fedakarlık çıtasını yükselterek yanıt olunması çağrısı yapıldı.

Katılan kurumlar yaptıkları konuşmalarda ve okunan mesajlarda MLKP'nin kuruluşu selamlandı, birleşik mücadeleye vurgu yapıldı.