29 Haziran 2024 Cumartesi

Stuttgart ve Ulm'de Piroğlu ile dayanışma eylemleri

Almanya Stuttgart ve Ulm'de Piroğlu'yla dayanışma eylemleri devam etti. Açlık grevi direnişinde olan Piroğlu'yla dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yapıldı. 

Enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu'nun açlık grevi direnişi sürürken, Piroğlu'nun özgürlüğü için dayanışma eylemleri de devam ediyor. 

Almanya'nın Stuttgart kentinde Ecevit Piroğlu'na Özgürlük İnisiyatifi, Sırbistan Konsolosluğu'na siyah çelenk bıraktı. Açıklamada Af Örgütü'ne bağlı avukatların bildirisi okundu. Enternasyonal dayanışma sloganlarının atıldığı eylemde Sırbistan Konsolosluğu'na bir kez daha Ecevit Piroğlu'nu Serbest bırakın çağrısı yapıldı.

Alkışlı protesto ile birlikte siyah çelenk Konsolosluk binasına asıldı. Piroğlu'nun özgürlüğü için mücadelenin süreceği kaydedilirken Piroğlu'nun direnişi selamlandı. Eylemde kamuoyuna dayanışma ve birlikte mücadele çağrısı yapıldı. 

Ulm'de ise şehir merkezinde bir çadır kuruldu. Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Ulm tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye ve Sırbistan arasındaki kirli işbirliği protesto edildi.

Piroğlu'nun fotoğrafları ve pankartlarının taşındığı eylemde halka yönelik konuşmalarla bildiri dağıtıldı.