3 Mayıs 2024 Cuma

Stêrk ve Medya Haber TV'ye polis baskını

Belçika'da Stêrk TV ve Medya Haber TV'nin stüdyolarını polis bastı, çalışanlarına şiddet uyguladı. Polis yayını kesmek için bilgisayar, reji, elektrik kabloları başta olmak üzere tüm kabloları kesti, bilgisayarlara el koydu. Stêrk ve Medya Haber TV Danışma Kurulu Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım konseptinin hayata geçirilmeye çalışıldığını, soykırımı halklara duyuran basının sesinin kısılmak istendiğini kaydetti ve dayanışmaya çağırdı. 

Stêrk TV ve Medya Haber TV'nin stüdyolarına polis baskını gerçekleşti. Bilgisayarlara el koyan polisler televizyon yayınını engellemek için bilgisayar, reji, elektrik kabloları başta olmak üzere tüm kabloları kesip attı. Tavan aralarına kadar arama yapan polisler, binayı talan etti. Uplink odasının kapısını kırarak içeri giren polis, içerideki aletleri de tahrip etti.

İçeri girdiklerinde güvenlikteki görevlileri kelepçeleyerek yere yatıran polisler, şiddet uyguladı. 4 saat kadar binada kalan polisler, ardından el koydukları malzemelerle birlikte stüdyodan ayrıldı.

'ULUSLARARASI SALDIRI KONSEPTİ OLDUĞU KESİNDİR'
Stêrk ve Medya Haber TV Danışma Kurulu, baskınlara ilişkin bir açıklama yaptı. Son dönemde Türk devletinin Kürt soykırımına ilişkin oluşturduğu konseptin hayata geçirilmeye çalışıldığı kaydedilen açıklamada, “Türkiye ABD, Türkiye ile Irak ve İran ziyaretleri, yine KDP ile yapılan antlaşmalar, tüm bunlara bağlı olarak Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ve Barzanileri ziyaret etmesi, bu soykırım konseptinin hayata geçirilmesine dönük son girişimlerdir. Metîna'ya dönük yapılan işgal saldırısı ise bu soykırımın askeri boyutunu oluşturmaktadır. Bu konseptin uluslararası bir saldırı konsepti olduğu kesindir. 23 Nisan'da gece saat 02.00 civarında Belçika'da bulunan Medya Haber ve Stêrk TV stüdyolarına yapılan baskın bunun en somut kanıtıdır. Televizyonlarımız şu an yüzlerce polis tarafından işgal edilmiştir. Kürt halkının sesini kesme amacıyla yapılan baskına sessiz kalmamız mümkün değildir. Halkımızı bu hukuksuz ve yasa dışı baskını durdurmak için televizyonların bulunduğu yere akın etmeye çağırıyoruz" denildi.

'STÊRK TV VE MEDYA HABER TV'YE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
 Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E)'nin açıklamasında şunlar belirtildi: "Özgür basının susturulmasına karşı halkımızı televizyonlarımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Kürt halkının gözü ve sesi olan Belçika'daki Stêrk TV ve Medya Haber TV' stüdyolarına bu gece yarısı polis baskını gerçekleştirerek abluka altına aldı. Avrupa'nın ortasında demokrasi ve insan hakları özgürlüklerinden bahseden Belçika devleti Kürt halkının sesi olan Stêrk TV ve Medya Haber TV televizyonlarına gerçekleştirdiği baskını ve ablukayı kınıyoruz. Belçika devleti bu antidemokratik tutumdan derhal vazgeçerek Kürt halkının ve milyonların izlediği Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye gözdağı vermekten vazgeçmelidirler. Halkımız kendi sesine ve iradesine sahip çıkarak derhal harekete geçmeli an itibariyle televizyonlarına sahip çıkmak için seferber olmalıdır. Avrupa'da yaşayan halkımızı acil olarak Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye sahip çıkmaya çağırıyoruz."