19 Nisan 2024 Cuma

Sri Lanka: Saldırganlar canlı bomba

Sri Lanka'da yapılan saldırıların ardından Savunma Bakanı Ruwan Wijewardene, saldırılarla bağlantılı olduğu düşünülen 7 kişinin gözaltına alındığını ve saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 190'a yükseldiğini duyurdu.
Sri Lanka'da yapılan saldırıların ardından Savunma Bakanı Ruwan Wijewardene, saldırılarla bağlantılı olduğu düşünülen 7 kişinin gözaltına alındığını ve saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısının 190'a yükseldiğini duyurdu. Wijewardene, saldırıda yaşamını yitirenlerinden 27 kişinin yabancı uyruklu olduğunu aktardı. Hükümet saldırıların canlı bombalar aracılığıyla gerçekleştiği iddiasını da onayladı.
 
Savunma Bakanı Wijewardene yaşamını yitirenlerin sayısının 190 olduğunu söylerken polis sayının 207'ye yükseldiğini, yaralı sayısının ise 450 olduğunu bildirdi. Saldırganlara yönelik sekizinci patlamanın gerçekleştiği Dematagoda'da yapılan operasyonlar sırasında ise 3 polis yaşamını yitirdi.
 
Sri Lanka Başkanlık Ofisi Facebook, Instagram ve diğer sosyal medya kanallarının ülke genelinde geçici olarak engellendiğini duyurdu. Başkanlık Ofisi gerekçe olarak operasyonların güvenliğini ve yaygınlaşan yanıltıcı bilgileri gösterdi. Saldırganların kimliklerine ve saldırı amacına dair bir açıklama ise henüz yapılmadı.
 
Çin, Hollanda, İngiltere ve Türkiye yaşamını yitirenler arasında kendi vatandaşlarının da olduğunu açıklandı. Anadolu Ajansı'na göre yaşamını yitiren Türkiyeliler Sri Lanka'da çalışan iki mühendis. Sri Lanka Haber Ağı ise yaşamını yitirenler arasında ABD, Danimarka, Çin, Japonya, Pakistan, Fas, Hindistan ve Bangladeş vatandaşlarının bulunduğunu duyurdu.