26 Nisan 2024 Cuma

Sri Lanka halkı devlet terörüne karşı sokaklara döküldü

Sri Lanka halkı, ayaklanma sonrası OHAL yasalarıyla kendilerini baskı altına alan Wickremesinghe hükümetine karşı sokaklara döküldü. Halk OHAL yasalarının kaldırılmasını ve Wickremesinghe'nin istifa etmesini istedi.

Sri Lanka halkı, ayaklanma sonrası başa gelen Ranil Wickremesinghe hükümetinin olağanüstü hal (OHAL) yasalarıyla halka dönük baskılarını arttırmasına tepki göstermek için başkent Kolombo'daki Bağımsızlık meydanında bir araya geldi.

Muhalefet partileri ve sendikaların öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde, Ranil Wickremesinghe'yi istifaya çağıran halk, OHAL yasalarının kaldırılmasını, parlamentonun feshedilmesini, hükümetin halka dönük gözaltı terörüne son vermesini ve hükümetin ekonomi politikaları sonucu patlak veren krize karşı daha somut adımlar atılmasını istedi.

Ayaklanma sonucu ülkeden kaçan Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın yerini alan Ranil Wickremesinghe'nin 2024 yılına kadar görevi sürdürmesi beklenirken, halk Wickremesinghe'nin hala Rajapaksa yanlısı hükümet yetkililerinden destek aldığını ve Rajapaksa ailesini koruduğunu dile getirdi.

Başa geldiğinden bu yana eylemleri bastırmak için asker ve polise halka her türlü saldırıda bulunma talimatı veren Wickremesinghe, gözaltı ve tutuklama terörünü de arttırdı.