25 Nisan 2024 Perşembe

Sosyalistlerin tutuklanması Paris'te protesto edildi

ESP'ye yönelik siyasi soykırım saldırısında 5 sosyalistin tutuklanması 5'ine ise ev hapsi verilmesi Paris'te protesto edildi.

ESP'ye yönelik siyasi soykırım saldırısında gözaltına alınan 47 kişiden 5'inin tutuklanması ve 5'ine ev hapsi verilmesi Fransa'nın başkenti Paris'te protesto edildi.

Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği'nin (ACTİT) çağrısı ile Paris Saint Denis Kemer önünde yapılan eylemde "Gazeteciler ve sosyalistler özgürlük" yazılı pankart açıldı. "ESP yalnız değildir", "Kahrolsun faşizm, sosyalistlere özgürlük" yazılı dövizlerin taşındığı eylemde "Yaşasın devrimci dayanışma", "Faşist Erdoğan" sloganları atıldı.

Eylemde konuşan AvEG-Kon Eşbaşkanı Özkan Özdemir, saray faşizminin saldırılarına karşı sosyalistlerin asla geri adım atmadıklarını ve mücadelenin tüm alanlarda inatla ve dirençle yer aldıklarını ifade etti. Özdemir, çürümüş düzenlerini biraz daha uzatmaya dönük yapılan bu faşist saldırılara karşı direnişi büyüteceklerini belirtti. Özdemir, "Bizler sosyalistler ve devrimciler olarak biliyoruz ki zulmün olduğu yerde direnmek haktır ve meşrudur. Bu temelde geçtiğimiz günlerde ESP ve diğer devrimci kurumlara yönelik yapılan baskıları protesto ediyor, faşizme karşı direnmekten birleşik mücadeleyi örmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Onların tutuklanmasına asla sessiz kalmayacağız" dedi.

İşçilerin Birliği Halkların Kardeşliği Platformu, Odak, ADHK, CDK-F destek verdiği eylem "ESP umuttur umut dimdik ayakta" sloganıyla sona erdi.