8 Mayıs 2024 Çarşamba

Sol Parti Ulm'da miting düzenledi

Almanya'daki seçimler kapsamında Sol Parti adayları Ulm'da miting düzenledi. Seçim mitingine katılan adaylardan Akbulut ve Riexinger, "NATO derhal lağvedilmeli", "Alman ordusu yurt dışına gönderilmemeli" dedi.

Sol Parti milletvekili adayları Bernd Riexinger ve Gökay Akbulut, Güney Almanya'nın Ulm şehrinde miting düzenledi.

Hans-und-Sophie-Scholl-Platz'ta gerçekleştirilen mitinge halk yoğun ilgi gösterdi. Mitinge katılan Sol Parti (Die Linke) eski Başkanı ve Baden-Württemberg Eyalet milletvekili adayları Bernd Riexinger ve Gökay Akbulut, Ulm milletvekili adayı Davit Rizzotto ve Neu-Ulm bölgesinden milletvekili adayı Xaver Merk birer konuşma yaptı.

Yerel adayların konuşmasından sonra, Bernd Riexinger, koalisyon müzakereleri için kırmızı çizgilerini hatırlattı.

Emekçilere daha fazla ücret talep eden Riexinger, kiraların yüksek olmasına değindi, "Almanya'da kiracılar zor durumda, bakıcılarla dalga geçiliyor ve geçici işçiler modern köleler gibi kullanılıyor" dedi. Bernd Riexinger, yerel adaylar David Rizzotto ve Xaver Merk'e destek verdiklerini söyledi. CDU ve FDP ile asla koalisyon kurmayacaklarını söyleyen Riexinger, "Alman ordusunun yurtdışında savaş görevi ve işi olamaz. NATO'da derhal lağvedilmeli" diye konuştu.

Milletvekili Gökay Akbulut da, mültecilerin yaşadığı sorunlara, ırkçı politikalara değindi, iklim ve kadın politikalarına değindi. Kapitalizmin yarattığı ekolojik yıkım ve küresel ısınmaya değinen Akbulut, "Büyük koalisyon politikalarıyla küresel ısınmayı sınırlamak için 1,5 derece hedefine ulaşılamıyor. Almanya'nın 2035 yılına kadar iklim açısından nötr olmasını istiyoruz. Bu da ancak endüstri için sabit özelliklerle ve demiryollarının genişletilmesi gibi kamu ve iklim dostu altyapı yatırımlarıyla mümkündür. İklime zarar veren endüstrileri vergi mükelleflerinin parasıyla desteklemek yerine, fonlar çevre dostu, geleceğe dönük işlere akmalıdır" dedi.

"Hep birlikte ülkeyi adil hale getirip tutarlı barış politikası için ayağa kalkıyoruz" diyen Akbulut, halka seçimlere katılma ve partilerine oy verme çağrısında bulundu.