19 Mayıs 2024 Pazar

SOHR: Türkiye'nin Libya'ya gönderdiği 190 çete öldürüldü

SOHR, Türkiye'nin Libya'ya gönderdiği çetelerden 190'ının öldürüldüğünü belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türkiye'nin Halife Hafter öncülüğündeki Libya Ulusal Ordusu'na karşı savaşmak üzere bir grup Suriyeli çeteyi daha Libya'ya göndermeye hazırlandığını belirtti.

Libya Ulusal Ordusu ile Feyyaz es-Serrac öncülüğündeki Ulusal Mutabakat Hükümeti arasında birçok noktada çatışmaların yaşandığını aktaran SOHR, son dönemde yaşanan çatışmalarda 8 Suriyeli çetenin daha öldürüldüğünü ve böylelikle Türkiye'nin Libya'ya gönderdiği çetelerden ölenlerin sayısının 190'a çıktığını açıkladı. Öte yandan Libya Ulusal Ordusu, geçtiğimiz birkaç saat içerisinde Türkiye'nin ülkeye gönderdiği 5 Suriyeli çeteyi de yakaladı.

Türkiye'nin Libya'ya Suriyeli çeteleri göndermeye devam ettiğini vurgulayan SOHR, "Sultan Murad" isimli çetenin 150'sinin daha Libya'ya gönderilmek üzere otobüslerle Efrîn'den çıkarıldığını aktardı. SOHR'a göre, Cerablus ve Bab kentlerinden de onlarca çetenin Libya'ya gönderilmek üzere gruplar halinde Kilis sınırına götürüldü.

SOHR ayrıca geçtiğimiz Cuma günü Sultan Murad, Lîwa Siqûr El-Şemal ve Feyleq El-Şam çete gruplarına üye en az 300 çete üyesinin Libya'ya ulaştığının doğrulandığını belirtti.