20 Nisan 2024 Cumartesi

SOHR: Rusya ve Türkiye, Suriyeli çeteleri Libya'ya gönderiyor

Türkiye, Suriyeli çeteleri Hafter'e karşı savaşmak üzere Libya’ya göndermeye devam ettiğini açıklayan SOHR, Rusya'nın da Libya Ulusal Ordusu'na destek için 450 Suriyeli çeteyi ülkeye gönderdiğini duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türkiye'nin Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu'na karşı savaşmak üzere Suriyeli çeteleri Libya'ya göndermeye devam ettiğini açıkladı. 

SOHR'un kaynaklarına dayandırdığı açıklamasına göre, İdlib ve Halep'teki çeteler Libya'ya gitmeye teşvik eden ve Libya'da "İslam adına savaşıldığını vaaz eden" kişiler, ikna ettiği her çete başına 100 dolar alıyor.

Öte yandan SOHR, Libya'da öldürülen Türkiye'ye bağlı çetelerin sayısının 318'e yükseldiğini ve bunların 18'inin çocuk olduğunu duyurdu.

RUSYA DA GÖNDERİYOR
SOHR, Rusya'nın da Suriye ordusuna destek için Suriyeli gençleri silahlandırıp Libya'ya gönderdiğini paylaştı. SOHR'a göre, Rusya eliyle Libya'ya gönderilen çetelerin sayısı 450'ye ulaştı. Çetelerin Humus, Rakka, Lazkiye ve Hesekê'den gönderildiğini paylaşan SOHR, Rusya'ya ait Hmeymim Hava Üssü'nde birçok çetenin de Libya'ya gönderilmek üzere bekletildiğini aktardı.