9 Mayıs 2024 Perşembe

SKB: 6. Ivana Hoffmann Festivali'nde buluşalım

SKB, "6. Ivana Hoffmann Festivali'nde yoldaşımız ve kardeşimiz Ivana'yı hep birlikte analım ve kadın devriminin ateşini onunla sürdürelim" dedi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), 25 Eylül'de Young Struggle tarafından düzenlenecek 6. Ivana Hoffmann Festivali'ne çağrı yaptı.

SKB, "Ivana Hoffmann, Duisburg'dan Rojava'ya giden ve orada devrimin bir parçası olan genç bir devrimciydi. IŞİD'e ve bölge gericiliğine, zulmüne karşı savaştı. Ivana, ataerkilliğin bağlarını çok erken hisseden genç bir LGBTİ+ kadındı. Cinsiyet eşitsizliklerine karşı direnç gösterdi, sessiz kalmadı. Kız kardeşlerinin dünyanın her yerinde yaşadığı ataerkil şiddeti hissetti ve bir enternasyonalist olarak Rojava'ya gitti" diye kaydetti.

Ivana'nın özelliğinin, umutlu olması ve net bir cinsiyet özgürlüğü fikrine sahip olması olduğu vurgulanan açıklamada, "Bu yüzden emperyalist savaşların bir parçası ve kadın düşmanı olan IŞİD'e karşı savaşmak, kadın devrimini savunmak için Rojava'ya gitmeyi bildi. Son mektubunda, 'Geri döndüğümde yoldaşlarıma ve çevremdekilere mücadele ruhu ve irade bulaştıracağım, en güzel şarkılar olup herkesi büyüleyeceğim' dedi. Ivana en güzel şarkılardan biri haline geldi. Devrimi savunmak için Ivana savaşta ölümsüzleşti" ifadeleri kullanıldı.