19 Mayıs 2024 Pazar

Siyonistlerin Refah saldırısı Paris'te protesto edildi

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen eylemde işgalci İsrail devleti ile Macron hükümetinin işbirliği teşhir edildi. Siyonist İsrail'in işgal saldırılarının derhal sona ermesi, Fransa'nın işgale desteğini kesmesi ve siyonist İsrail'ie ait markaların boykot edilmesi çağrısı yapıldı. 

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırıları sürüyor. Ateşkes teklifini reddeden siyonist İsrail, aynı günün akşamı bir buçuk milyon Filistinlinin sıkıştığı Refah'a saldırı başlatmıştı. Fransa'nın başkenti Paris'te Filistin halkıyla dayanışmak ve işgal saldırılarının son vermesi için eylem yapıldı.

Filistinli örgüt ve kurumların yanı sıra yerli ve AVEG-KON'a bağlı ACTIT ve Young Struggle (YS) gibi göçmen örgütlerinin bulunduğu Filistin Acil (Urgence Palentine) örgütünün çağrısıyla Paris merkezindeki Republique meydanında bir araya gelen binlerce kişi Filistin halkına özgürlük sloganını yükseltirken, siyonist İsrail'in soykırım saldırılarını da kınadı.

Konuşmalarda saldırılar sonucu on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğinin altı çizilirken, Refah saldırısıyla bu sayının yüz binlere ulaşacağına dikkat çekildi.

Siyonist İsrail'in saldırılarında tek olmadığının altı çizilen konuşmalarda, başta ABD ve AB emperyalist ülkelerinin de açık destek vererek katliama ortak olduğu söylendi. Macron hükümetinin siyonizmi destekte sınır tanımadığı vurgulanan konuşmalarda, Fransa'nın acilen İsrail'e verdiği destekten vazgeçerek, ambargo uygulaması gerektiği kaydedildi. 

Sık sık "Katil İsrail, işbirlikçi Macron", "Gazze'ye özgürlük, Filistin'e özgürlük", "Denizden nehire, özgür Filistin" sloganları atılan eylemde, aynı zamanda İsrail ürünlerinin, İsrail'le iş birliği halinde olan tekellerin mallarının boykot edilmesi çağrıları yinelendi.