19 Mayıs 2024 Pazar

Siyonist yerleşimciler Filistinli köylülerin mülklerine saldırıyor

Filistin'de yasadışı siyonist yerleşimciler, Filistinli köylülerin arazisine saldırdı. Nablus'ta iş makinalarıyla Filistinli köylülerin arazilerine girdiler.

Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyindeki Calut Köyüne iş makineleriyle giren siyonist yerleşimciler, Filistinlilere ait tarım arazilere saldırdı. 

Filistin hükümetine bağlı Yerleşim Birimleri Dosyası'nın Batı Şeria'nın kuzey bölgesindeki Sorumlusu Gassan Dağlas konuya ilişkin yaptığı bir açıklamada, siyonist yerleşimcilerin, kendilerine tahsis edilen gayrimeşru yerleşim merkezlerinin alanlarını genişletmek amacıyla yıkım ve iş makineleriyle, bölgedeki Filistinlilere ait yerleşim yeri, istinat duvarı, inşaat yapıları ve arazilerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti.

İsrail yönetiminin uyguladığı politikaların siyonist yerleşimcilerin saldırılarının önünü açtığını ve saldırıları görmezden geldiğini söyleyen Gağlas, Filistin halkının yayılmacı işgal politikalarının farkında olduğunu ve tepki gösterdiğini aktardı. 

BAŞKA BÖLGELERDE DE BENZERİ SALDIRI VAR
Diğer taraftan Filistinlilere ait mülkleri hedef alan saldırılarla gündeme gelen siyonist yerleşimci çeteler, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın yanı sıra Filistin'in muhtelif köy ve beldelerinde de benzer saldırılar gerçekleştiriyor.

İsrail ordusu da Filistinli çiftçileri hedef alıyor. Özellikle sınır bölgelerinde yaşayan çiftçilerin arazilerine ilaç püskürtülüyor. İlaçlı saldırılarda bitkiler hasar görürken, ilaçların hayvanlarda ölüme ve sakat doğuma da yol açıyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.