17 Mayıs 2024 Cuma

Şengal'de yaşamını yitirenler kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci Türk devletinin Şengal'deki Sikêniyê hastanesine yönelik gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitiren 4 YBŞ savaşçısı ve 4 sağlık çalışanı kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğradı.

Êzidî halkına yönelik soykırım saldırılarını sürdüren Türk devleti 17 Ağustos günü Şengal'de Sikêniyê Hastanesi'ne yönelik hava saldırısında bulundu. Bombardımanda 4 sağlık çalışanı ve 4 YBŞ savaşçısı yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı. Yaşamını yitiren 8 kişi dün düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeler ailelerinin isteği üzerine Şengal'deki özel mezarlıklara ayrı ayrı törenlerle defnedildi. Yaşamını yitirenler için Şengal dağındaki Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Şehitliği'nde de askeri tören düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan törende Êzidî kurum ve kuruluşlar adına konuşmalar yapıldı.

YBŞ-YJŞ Komutanlığı adına konuşan Axîn Întiqam, "Yurtsever ailelerimize şehitlerimizin hayallerini ve özlemlerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Bu soykırım saldırıları amacına ulaşamayacaktır. Herkes bilsin ki birimiz şehit düştüğünde yerine onlarcası gelecektir" diye konuştu.

Şengal Özerk Yönetim adına konuşan Azad Hüseyin, saldırılardan birinci derecede Irak hükümetinin sorumlu olduğunu ve Irak'ın Êzidi halkına yönelik saldırılara karşı tutumunu netleştirmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Sağlık çalışanı Muhlise Sidar'ın naaşı annelerin zılgıtları ve "şehit namirin" sloganı eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.