8 Mayıs 2024 Çarşamba

Şengal Demokratik Özerk Meclisi: PKK 2018'de Şengal'den çıktı

Güney Kürdistan Hükümet Başkanı Mesrur Barzani'nin açıklamalarına cevap veren Şengal Demokratik Özerk Meclisi, PKK'nin 2018 yılında bütün dünyanın gözü önünde Şengal'den çıktığını hatırlattı.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi, Güney Kürdistan Hükümeti Başkanı Mesrur Barzani'nin PKK'ye ilişkin açıklamalarına yanıt verdi.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi yaptığı açıklamada, "Herkes 2018 yılında PKK'nin Şengal'den çıktığını bilmektedir. PKK, Şengal halkının kendini örgütlemesi ve yönetmesinin ardından Şengal'den çıkmıştır. Şengal'deki savunma güçlerini PKK ile ilişkilendiren açıklamaları reddediyoruz. Son olarak benzer bir açıklamayı Mesrur Barzani yapmıştır" denildi.

'PKK'NİN ŞENGAL'DE TEK BİR BİRLİĞİ YOKTUR'
Açımlamada, "PKK'nin Şengal'de tek bir birliği dahi yoktur. Şu an Şengal'in savunmasını yapanlar Şengal'in halkının evlatlarıdır. Bunun yanında Irak güvenlik güçleri bulunmaktadır. Yapılan yanlış açıklamalar Türk devletinin diliyle, yeni saldırılara yol açmak için yapılmaktadır. Bu konuda Irak Merkezî Hükümeti'nin de açıklama yaparak Şengal'de hangi güçlerin bulunduğunu belirtmesini istiyoruz. Êzidîler olarak Mesrur Barzani'ye Türk devletinin sözcülüğünü yapmaktan vazgeçmesini tavsiye ediyoruz. Bu tür yaklaşımları kabul etmemiz mümkün değildir" diye belirtildi.