19 Nisan 2024 Cuma

Şehba'da halk Rus üssüne yürüdü

Şehba'da halk Türk devletinin işgal tehditleri ve saldırılarıyla, sömürge evlerinin inşasına karşı Rus üssüne yürüdü.

Türk devletinin işgal saldırısı tehdidine karşı Şehba'da eylem yapan Efrîn halkı, "demografik değişim, sömürge evlerinin inşasına" karşı Rusya üssüne yürüyüş düzenledi.

Wehşiye köyü ile Fafin ilçesi arasındaki yoldan başlayan ve binlerce kişinin katıldığı yürüyüş köydeki Rusya'ya ait üs önüne kadar sürdü. 

Yürüyüşün sonunda açıklama yapan Direniş Kampı Eşbaşkanı Nayîla Îsa, Türkiye'nin kendi çıkarları için işgal ettiği bölgeler üzerinden Kuzey ve Doğu Suriye'yi çeteler için sığınak haline getirmeye çalıştığını belirtti.

İşgal saldırılarına karşı uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösteren Îsa, "Bu sessizlik birçok tehlikeyi de beraberinde getirir. Önümüzdeki günlerde istikrarı ve barışı bozabilir devletler kendini savaşın içinde bulabilir" şeklinde konuştu.

Rusya'ya çağrı yapan Nayîla Îsa, Türkiye'nin inşa ettiği sömürge evlerini durdurmak ve başta Efrîn olmak üzere Kuzey Suriye'nin demografisini değiştirme planlarına engel olması gerektiğini vurguladı.

Açıklama sonrası bir heyet talepleri içeren mektupları Rusya üssünde bulunan askerlere sundu.

Görüşme sonrası konuşan heyet üyeleri, Rus generallerinin, Efrîn ve işgal altındaki topraklarda kontrol noktalarının yapımını durduracaklarını söylediklerini belirtti. Mektubun ilgili taraflara teslim edileceğine dair söz verildiği de kaydedildi.