19 Mayıs 2024 Pazar

'Sarya'nın fedailik yolundan inançla yürüyeceğiz'

Kobanê'de ölümsüzleşen Sibel Bulut, şehit düştüğü noktada anıldı. Anmada yapılan konuşmalarda "Sarya Özgür, MLKP'nin Rojava'daki ilk kadın şehidi oldu. Kadın komutanlığı çizgisinin inşası ve fedai komutanlık pratiği ile öne çıktı. Sarya yoldaşın fedailik yolundan inançla yürüyecek ve mirasına sahip çıkacağız" denildi.

Tarihi Kobanê direnişi esnasında 12 Aralık 2020 tarihinde ölümsüzleşen MLKP/KKÖ savaşçısı Sibel Bulut (Sarya Özgür) ölümünün altıncı yılında şehit düştüğü noktada anıldı.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) tarafından düzenlenen anmaya, Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Şehit Aileler Kurumu, Kongra Star, Kobanê Aydınlar Birliği, Kadın Kültür Sanat Kurumu ile Özerk Yönetim ve Kobanê Askeri Meclisi temsilcileri de katıldı.

JKŞ adına açıklama yapan Niştiman Kobanê, Rojava devriminin Ortadoğu'da eşitlik ve özgürlük bayrağını yükselttiğini dile getirdi. Kobanê, "Kürt halkının öncülüğünde gerçekleşen devrim, insanlığın umudunu büyüttü. 2014'te Serê Kaniyê'nin kurtarılmasından sonra DAİŞ çetesi, başta Kobanê olmak üzere Rojava kentlerine her türlü ağır silahla saldırılar yaptı. Devrimin savunulmasında binlerce YPG/YPJ savaşçısı, enternasyonal devrimciler ile devrimi savunmak üzere için Bakur Kürdistan'dan gelen onlarca devrimci ve komünist şehit düştü" dedi.

MLKP komutanlarından Sibel Bulut'un, bir Kürt kadını ve komünist kimliği ile Kobanê direnişinde yer alma onurunu taşıdığını dile getiren Kobanê, şöyle devam etti: "Gerekirse şehit de düşeriz' sözleri ile öne çıkan Sarya Özgür, direniş cephesinde DAİŞ çetelerine geçit vermedi. Bu sözlerinin üzerinden iki hafta geçtikten sonra 48. Cadde üzerinde şehit düştü. Sarya Özgür, MLKP'nin Rojava'daki ilk kadın şehidi olarak şehitler kervanına katıldı. Kadın komutanlığı çizgisinin inşası ve fedai komutanlık pratiği ile öne çıktı. Biz de komünist kadınlar olarak, Sarya yoldaşın fedailik yolundan inançla yürüyecek ve mirasına sahip çıkacağız, kadın komutanlığı çizgisini izleyeceğiz."

'SARYA'NIN ŞAHADETİ İLE BURADA DAİŞ'İN ÖNÜ KESİLDİ'
Fırat Bölgesi Şehit Aileler Kurumu adına konuşan Arif Bali, Sibel Bulut'un Kobanê direnişinde önemli roller üstlendiğini dile getirdi. Bali, "Şehit Sarya şahsında bütün özgürlük şehitleri önünde saygıyla eğiliyorum. Altı yıl sonra bugün aynı yerde bulunuyoruz. Arin Mirxan'ın yolunda Kürdistan'ın özgürlüğü ve insanlığı savunma savaşında yüzlerce şehit verdik. Sarya'nın şehit düştüğü bu noktada direniş, fedakarlık, ne bedel gerekiyorsa yerine getirildi. Altı yıl önce Sarya'nın şahadeti ile burada DAİŞ'in önü kesildi, Kobanê merkezinde stratejik bir yer kazanılmış oldu. Söz veriyoruz ki, kahraman ve fedai savaşçı ve komutanlarımızın izinden yürüyecek ve davalarına bağlı kalacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şiirler okundu. Anmada "Sarya Özgür ölümsüzdür", "Şehitler ölümsüzdür", "Yaşasın Kobanê direnişi" ve "Kadın yaşam özgürlük" sloganları atıldı.