17 Mayıs 2024 Cuma

Sarah Everard'ı katleden polisin karar duruşması 25 Ekim'de başlayacak

İngiltere'de Sarah Everard'ı kaçırıp öldürmekle suçlanan polis Wayne Couzens için 9 Temmuz'da savunma duruşması yapılacak, 25 Ekim'de karar duruşmaları başlayacak.

İngiltere'de Sarah Everard'ı kaçıran ve katleden polis Wayne Couzens, Old Bailey Mahkemesindeki duruşmaya katıldı. Hakim 9 Temmuz'da savunma duruşması yapılacağını ve 25 Ekim'de de karar duruşmalarının başlayacağını açıkladı.

48 yaşındaki polis Couzens, video bağlantısıyla Old Bailey Mahkemesindeki duruşmaya katıldı. Londra'nın güneydoğusundaki Belmarsh Hapishanesinden tutulan Couzens, yalnızca adını ve doğum tarihini doğrulamak için konuştu. Savcılık, davayla ilgili "önemli ve geniş kapsamlı soruşturma" yapıldığını kaydetti. Hakim Mark Lucraft, 9 Temmuz'da savunma duruşması yapılacağını ve 25 Ekim'de de karar duruşmalarının başlayacağını açıkladı. Davanın 4 hafta kadar sürmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?
Sarah Everard, 3 Mart akşamı arkadaşının evinden çıkıp kendi evine giderken kaybolmuştu. Londra yakınındaki Kent'te 10 Mart'ta bulunan cansız bedenin Everard'a ait olduğu tespit edilmişti. Sarah Everard'ı kaçırdığı ve öldürdüğü belirtilen polis Wayne Couzens, 13 Mart'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Sarah Everard için adalet eylemlerine polis saldırmış, 4 kadın gözaltına alınmıştı. Binlerce kişi günlerdir kadın cinayetlerini protesto ederken polis şefinin istifasını istemeyen Başbakan Boris Johnson'a yönelik tepkilerini de dile getirdi. Muhalefet ise son bir yılda 118 kadının öldürüldüğüne işaret ederek hükümetin daha sert tedbirler almasını istiyor.