19 Mayıs 2024 Pazar

Şam güçleri Qamışlo'da bir genci yaraladı

Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde provokasyon yaratmaya çalışan Şam hükümetine bağlı güçler, Qamişlo'da bir genci yaraladı.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo kentinde son günlerde sık sık provokasyon girişimlerinde bulunan Şam hükümetine bağlı güçler, bugün bir genci ateş açarak yaraladı.

İran'a yakınlığıyla bilinen ve Şam hükümeti için çalışan Difa Weteni grubu, Qamişlo'nun Hilko mahallesinde 27 yaşındaki Basil Xidir Ali isimli gence ateş açtı. Ayağından yaralanan genç, İç Güvenlik Güçleri (Asayiş) tarafından kent merkezindeki Ferman Hastanesi'ne kaldırıldı. Gencin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

ŞAM GÜÇLERİ PROVOKASYON PEŞİNDE
İşgalci çetelerin Eyn Îsa ve Til Temir'e yönelik saldırıları sürerken, Esad rejimine bağlı güçler de Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde provokasyon yaratmaya başladı.

Qamişlo kentinde rejim askerleri ile Asayiş arasında son günlerde birkaç kez çatışma yaşandı. Asayiş güçleri kent genelinde rejim güçlerinin olası provokasyonlarına karşı yoğun tedbirler aldı.

Rejim güçleri, Hilko Mahallesi'nde 5 Ocak günü de Asayiş'e rastgele ateş açmıştı. Asayiş'e bağlı birimler rejim saldırısına karşılık vermiş, saldırı püskürtülmüştü.